Un fost ăef din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov a fost trimis în judecată de DNA sub mai multe acuzaţii, inclusiv compromiterea intereselor justiţiei şi favorizarea făptuitorului, pentru că ar fi anunţat o persoană că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară. De asemenea, el l-a avertizat pe un om de afaceri că este posibil să fie cercetat pentru dare de mită.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a lui Dorin Rotaru, la data faptelor comisar şef de poliţie şi şef al Biroului surse umane de informaţii şi investigaţii din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, pentru comiterea infracţiunilor de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual, favorizarea făptuitorului.
De asemenea, a fost trimisă în judecată în stare de libertate şi Elena Bianca Dâmbu, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul aceluiaşi birou, sub acuzaţia de fals intelectual.
Conform DNA, în perioada aprilie - mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informaţii nedestinate publicităţii din două dosare penale (din care unul era al DNA, în care ofiţerul de poliţie a fost delegat să desfăşoare diverse activităţi). Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară.
În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri, pentru săvârşirea unei presupuse infracţiuni de dare de mită.
În acelaşi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dîmbu Bianca Elena, să nu menţioneze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.