Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat joi, în şedinţă, desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Atribuţiile serviciului vor fi preluate de noua Secţie de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public şi care va deveni operaţională la sfârşitul lunii octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desfiinţarea şi înfiinţarea unor servicii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, (...) desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în ordinea de zi soluşionată a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, care a avut loc joi.

Atribuţiile acestui serviciu vor fi practic preluate de noua Secţie de investigare a infracţiunilor din Justiţie, care va funcţiona în cadrul Minsiterului Public, aşa cum prevăd modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. OUG pentru operaţionalizarea acestei Secţii a fost adoptată miercuri în şedinţa de Guvern.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Secţia pentru procurori a mai avizat, de asemenea, desfiinţarea Serviciului de reprezentare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie II din cadrul Secţiei judiciare penale a DNA şi a Serviciului resurse umane, perfecţionare profesională şi documentare, registratură, grefă, arhivă şi relaţii cu publicul cuprinzând Compartimentul resurse umane, perfecţionare profesională şi documentare şi Compartimentul registratură, grefă, arhivă şi relaţii cu publicul din cadrul DNA, precum şi înfiinţarea Serviciului resurse umane, perfecţionare profesională şi documentare şi a Serviciului registratură, grefă, arhivă şi relaţii cu publicul.

CSM a decis joi şi ca delegarea procurorilor la sau de la DNA, DIICOT şi Parchetul General să fie dispusă de Secţia pentru procurori. Până acum delegările erau decise de procurorul general.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca delegarea procurorilor la sau de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să fie dispusă de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în ordinea de zi soluţionată.

Delegările dispuse până la intrarea în vigoare a noilor reglementări se menţin cu condiţia ca procurorii delegaţi să aibă dreptul să funcţioneze la parchetele la care s-a dispus delegarea.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că delegările dispuse până la intrarea în vigoare a noilor reglementări se menţin cu condiţia îndeplinirii de către procurorii delegaţi a cerinţei de a avea dreptul să funcţioneze la parchetele la care s-a dispus delegarea, celelalte delegări încetând de drept”, mai scrie în document.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.