Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de opt persoane, între care şi directorul executiv al Direcţiei Urbanism din Primăria Bucureşti. Trei inculpaţi sunt acuzaţi că au construit într-o zonă protejată, fără respectarea autorizaţiei de construcţie şi au determinat funcţionarii Primăriei Bucureşti şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii să consemneze în documente că autorizaţiile au fost respectate. Ulterior, au determinat alte persoane să înlocuiască documentele originale cu unele falsificate, acestea din urmă fiind prezentate la cererea organelor judiciare de către directorul executiv al Direcţiei Urbanism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În data de 17.12.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de opt inculpaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de falsuri, favorizarea făptuitorului şi executarea fără autorizaţie de construire, sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, într-un comunicat de presă.  
 
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Potrivit procurorilor, trei inculpaţi, beneficiari ai patru imobile, locuinţe colective, situate într-o zonă construită protejată, pe străzile Străbună, Şaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1 Bucureşti au efectuat lucrări fără existenţa unei autorizaţii de construire sau cu nerespectarea acesteia. â
 
”Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună şi Episcop Vulcani, doi inculpaţi au determinat membrii comisiei de recepţie, formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi specialişti să ateste în mod nereal, cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepţie, că lucrările de construire au fost executate conform autorizaţiei de construire, deşi lucrările nu erau finalizate şi erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia. Pentru a scăpa de răspundere penală, doi inculpaţi au determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la Primăria Municipiului Bucureşti şi să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate”, au mai transmis procurorii. 
 
Aceştia au precizat p documentele falsificate au fost date, la un control, de către directorul executiv al Direcţiei Urbanism. 
 
”O inculpată, director executiv în cadrul Direcţiei Urbanism - Primăria Municipiului Bucureşti a înaintat, urmare a solicitărilor formulate de organele judiciare şi Poliţia Locală documentele falsificate înlocuite în dosarele de autorizare. Prin ordonanţele procurorului din data de 17 decembrie a fost dispusă consemnarea sumei totală de 775.000 de lei de către cei opt inculpaţi în vederea dispunerii măsurii controlului judiciar pe cauţiune”, au mai transmis procurorii. â
 
Unsprezece percheziţii au avut loc, miercuri, în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi. 
 
Unele dintre percheziţii au avut loc la Direcţia Urbanism din Primăria Capitalei. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.