Un procuror din Răducăneni a fost trimis în judecată pentru viol, fiind acuzat că, timp de 2 ani, a ameninţat şi violat o fată care avea 15 ani la momentul de debut al infracţiunilor. Fata a fost lovită, dezbrăcată cu forţa şi ameninţată cu moartea. Violurile au avut loc cam de două ori pe săptămână, într-un apartament din Iaşi, dar şi pe bancheta din spate a maşinii procurorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni pentru infracţiunea de viol”, anunţă, vineri, Parchetul General.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada septembrie 2015-iunie 2017, ”inculpatul a constrâns persoana vătămată prin violenţă fizică, constând în ţinerea, imobilizarea şi dezbrăcarea forţată, precum şi prin ameninţarea cu moartea, să întreţină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iaşi”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”De asemenea, prin ameninţare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întreţină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraş. Din probele administrate, a reieşit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvenţa de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului şi, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub ameninţarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: «secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt şi dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului»”, au mai transmis procurorii.

Aceştia au precizat că  ”inculpatul a acţionat cu intenţie directă, prevăzând şi dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertăţii şi inviolabilităţii sexuale a victimei  şi cunoştea că, în perioada infracţiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani şi 17 ani”.

”Precizăm că dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 30 august 2023, a soluţiei de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.  Menţionăm că dosarul va fi trimis spre competentă soluţionare la Curtea de Apel Bacău”, a mai explicat Parchetul General.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.