Procurorul general Alex Florenţa şi reprezentanţii Sindicatului Liber Uniunea Naţională a Specialiştilor din Ministerul Public au semnat, miercuri, primul acord colectiv de muncă încheiat de Ministerul Public pentru funcţionarii publici. Documentul, valabil 12 luni, urmăreşte reglementarea drepturilor conferite diferitelor categorii de funcţionari publici care activează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (inclusiv în direcţiile specializate – Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), precum şi în cadrul unităţilor subordonate.
”În cursul zilei de astăzi, 22 mai 2024, a fost semnat Acordul colectiv de muncă privind raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici din cadrul Ministerului Public, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social. Semnarea acordului colectiv de muncă a avut loc la sediul instituţiei, cu participarea procurorului general Alex Florenţa şi a reprezentanţilor Sindicatului Liber Uniunea Naţională a Specialiştilor din Ministerul Public, sindicat afiliat la Federaţia Publisind, federaţie reprezentativă la nivel de sector de negociere colectivă”, a transmis, miercuri, Parchetul General, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului citat, durata de aplicabilitate a contractului colectiv de muncă este de 12 luni de la momentul finalizării formalităţilor de depunere şi înregistrare la ministerul responsabil cu dialogul social.
”Contractul prevede constituirea unei comisii mixte de dialog, în termen de 30 zile de la înregistrare, care are ca atribuţie principală analizarea şi soluţionarea problemelor ce pot apărea în aplicarea şi interpretarea clauzelor sale. Acesta este primul acord colectiv de muncă încheiat de Ministerul Public pentru funcţionarii publici, prin semnarea sa urmărindu-se, în limitele cadrului normativ în materie, reglementarea drepturilor conferite diferitelor categorii de funcţionari publici care activează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (inclusiv în direcţiile specializate – Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), precum şi în cadrul unităţilor subordonate”, se mai arată îîn comunicat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.