Procurorul - şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat că, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate peste 1.000 de dosare penale, dintre care 33 au ajuns la instanţe. Au mai fost înregistrate 723 de sesizări de la cetăţeni şi 371 de sesizări din oficiu ale procurorilor. ”Numărul de sesizări şi denunţuri de la cetăţeni arată o creştere a încrederii în DNA şi în misiunea acestei instituţii”, a afirmat Bologa.
Procurorul - şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat, joi, că din funcţia pe care o deţine a reuşit să completeze funcţiile care erau vacante şi a arătat că cetăţenii au o mare încredere în Direcţia Naţională Anticorupţie.
”În aceste trei luni de mandat, din funcţia de procuror - şef al Direcţiei, am reuşit să completăm funcţiile de conducere vacante prin numiri şi delegări în funcţie, astfel încţt acum sunt ocupate atât funcţiile de procuror - şef adjunct, cât şi cele de procurori- şefi ai Seciilor. De asemenea, avem cazuri de procurori cu funcţii de execuţie care au venit şi care doresc să lucreze în DNA. Aceste aspecte precum şi numărul de sesizări şi denunţuri de la cetăţeni, arată o creştere a încrederii în DNA şi în misiunea acestei instituţii. În cursul anului 2020, DNA a înregistrat peste 1.000 de dosare penale şi au fost trimise la instanţe 33 de dosare”, a declarat Bologa.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Potrivit sursei citate, numărul sesizărilor de la cetăţeni a crescut.
”Îmbucurător este creşterea numărului de sesizări, după ce începând cu anul 2015, numărul acestora s-a redus. Astfel DNA a înregistrat un număr de 723 sesizări de la cetăţeni, faţă de 50-58 de sesizări în anul 2019. În anul 2020 avem un număr de 371 de sesizări din oficiu ale procurorilor, faţă de 87 în aceeaşi perioadă a anului 2019”, a mai spus procurorul - şef al DNA.
Bologa a mai afirmat că procurorii au continuat lupta împotriva corupţiei şi în starea de urgenţă, dar şi acum, în starea de alertă.
”Şi în perioada stării de urgenţă, procurorii şi alte categorii ale Direcţiei, a continuat şi împotriva corupţiei, dar s-a ocupat şi de pregătirea profesională şi aş exemplifica aici două seminarii organizate de către Ambasada SUA. În concluzie, vă asigurăm că procurorii din DNA îşi fac datoria şi în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, desigur, în limitele impuse de aceste situaţii, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor noi cazuri de îmbolnăviri. Săvârşirea unor infracţiuni de corupţie este un lucru grav, săvârşirea unei infracţiuni de corupţie în timpul unei pandemii este şi mai grav şi pericolos pentru sănătatea acestei societăţi”, a mai spus Bologa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.