DNA face, joi, percheziţii la trei instituţii publice din Iaşi şi Suceava, într-un dosar privind ”săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie”. Faptele ar fi fost comise în perioada 2020 – 2021. Una dintre instituţiile vizate este Administaţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, în legătură cu modul în care s-au făcut angajările.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”. De asemenea, potrivit materialului realizat de Recorder, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi.
Recorder a scris marţi că fosta chelneriţă angajată inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi-a dat demisia, iar postul inginerului Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat.
”Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să îşi câştige dreptatea în instanţă, după ce a contestat desfiinţarea subită a postului pe care îl ocupa. În ciuda declaraţiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experienţă”, au scris marţi jurnaliştii Recorder.
Potrivit jurnaliştilor, singurul care a rămas pe poziţii e directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi.
”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”, mai scrie Recorder.
Premierul Florin Cîţu a anunţat că a cerut Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.