Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare în urma contopirii celor trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înşelăciune şi fraude, rămâne în penitenciar, după ce Tribunalul Dâmboviţa i-a respins ca neîntemeiată cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tribunalul Dâmboviţia a decis, miercuri, să respingă ca neîntemeiată cererea formulată de Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întreruperea executării pedepsei pe motive medicale. De asemenea, instanţa a mai hotărât ca Omar Hayssam să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare şi 600 de lei, această sumă reprezentând costul obţinerii avizului emis de comisia superioară medico-legală.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Omar Hayssam a fost condamnat, în anul 2014, la 23 de ani şi patru luni de detenţie în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înşelăciune şi fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnalişti în Irak, dosarul înşelăciunii în cazul "Volvo" şi cel al fraudelor din cauza "Foresta Nehoiu".

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad, iar o lună mai târziu autorităţile române îl reţineau pe  Omar Hayssam. Deşi preşedinţia anunţa la acel moment că Omar este acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar.

La aproape un an şi o lună de la plasarea lui în arest, instanţa a dispus eliberarea, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse şi arestarea sirianului. Eliberarea a fost cerută pe motiv că starea de sănătate a inculpatului s-a degradat, după o operaţie pentru cancer la colon care a avut loc în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave, fiind dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006. Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fugă sa din ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.