Procurorii din Olt au făcut 25 de percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală, în domeniul deşeurilor reciclabile. Reprezentanţii a patru firme sunt acuzaţi că, timp de cinci ani, au cumpărat deşeuri de ambalaje de la persoane fizice pentru a frauda bugetul de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile. Prejudiciul în acest caz este estimat la 1,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunţat, miercuri, că au făcut 25 de percheziţii la sediile unor persoane fizice şi juridice, 21 dintre acestea fiind în judeţul Olt, două în Bucureşti şi câte una în Argeş şi Vâlcea, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile.
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”În perioada 2018-2023, reprezentanţii a patru societăţi comerciale au achiziţionat deşeuri de ambalaje în cantităţi însemnate, în valoare totală de peste 7.000.000 lei, de la persoane fizice, în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile. Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri”, au transmis procurorii.
 
Ei au adăugat că investigaţiile vizează 21 persoane fizice şi patru persoane juridice.
De asemenea, au fost puse în executare trei mandate de aducere în vederea audierii persoanelor implicate.
 
Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 1.500.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.