Procurorul general, Augustin Lazăr, i-a trimis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, observaţiile formulate de procurorii din cadrul Ministerului Public cu privire la propunerile de modificare a legislaţiei penale. "Dacă aceste modificări ar intra în vigoare, ar afecta în mod substanţial activitatea de urmărire penală şi implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârşit infracţiuni", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Parchetului General.
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a transmis, joi, Ministerului de Justiţie, în atenţia ministrului Tudorel Toader, observaţiile formulate de procurorii din cadrul Ministerului Public cu privire la propunerile de modificare a legislaţiei penale (Codul Penal, Codul de procedură penală, Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, proiectul de act normativ privind contestaţia în anulare).
Propunerile de modificare a legislaţiei penale au fost formulate de Ministerul Justiţiei, fiind transmise participanţilor la un grup de lucru la care au luat parte şi reprezentanţi ai PICCJ, în 22 martie 2019.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Biroul de informare şi Relaţii Publice este abilitat să prezinte observaţiile formulate la modificările propuse care, pe de o parte nu reclamă intervenţia legislativă de urgenţă, iar pe de altă parte, unele se îndepărtează de la efectele jalonate explicit prin deciziile Curţii Constituţionale. Dacă aceste modificări ar intra în vigoare, ar afecta în mod substanţial activitatea de urmărire penală şi implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârşit infracţiuni. Procurorul general îşi exprimă convingerea că soluţia pentru îmbunătăţirea legislaţiei penale este cooperarea interinstituţională, bazată pe consultarea sistemului judiciar, a specialiştilor dreptului şi a practicienilor cu experienţă şi îşi exprimă întreaga disponibilitate de cooperare în acest sens", se arată în comunicat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.