Ministerul Justiţiei anunţă că sunt peste 20 de licitaţii active pe site-urile ANABI la preţuri competitive, stabilite de specialişti. Instituţia precizează că, prin cumpărarea acestor produse, se poate contribui la măsuri de prevenire a criminalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 20 de licitaţii active pe site-urile ANABI la preţuri competitive stabilite de evaluatori independenţi, acreditaţi ANEVAR”, a transmis Ministerul Justiţiei. De ce e importantă achiziţia unui asemenea bun? Cu fiecare bun sechestrat achiziţionat poţi contribui la măsuri de prevenire a criminalităţii, educaţie juridică sau de protecţie a victimelor”, a trqansmis Ministerul Justiţiei.

Instituţia reaminteşte că săptămâna aceasta, prin mecanismul de prevenire a criminalităţii, a fost aprobat primul voucher pentru sprijinirea victimelor infracţiunilor. Victima a primit un avans din suma totală de 18.000 lei, pentru a acoperi nevoile urgente, precum cazare, hrană, transport şi medicamente.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit autorităţilor, sumele obţinute de ANABI din valorificări sunt administrate eficient până la pronunţarea unei hotărâri definitive.

”În cazul dispunerii măsurii confiscării speciale sau extinse, 50 % din activele confiscate sunt direcţionate spre Mecanismul Naţional de Susţinere a Prevenirii Criminalităţii”m, a precizat ANABI.

Mecanismul National de Susţinere a Prevenirii Criminalităţii reprezintă cadrul instituţional şi financiar prin intermediul căruia se asigură:

a) alocarea de resurse în vederea implementării de activităţi şi proiecte care au ca obiective: educaţia juridică, prevenirea criminalităţii, asistenţa şi protecţia victimelor infracţiunilor, precum şi consolidarea capacităţii administrative, inclusiv logistice, a instituţiilor competente să identifice, să administreze sau să valorifice bunuri sechestrate;

b) facilitarea accesului victimelor infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii şi protecţiei victimelor infracţiunilor, cu modificările şi completările ulterioare, la compensaţii echitabile şi corespunzătoare prejudiciilor suferite.

”Mecanismul se constituie prin suplimentarea anuală a bugetelor ordonatorilor principali de credite ai autorităţilor publice prevăzute mai jos, cu sumele reprezentând 50% din sumele de bani confiscate în proceduri penale, 50% din sumele de bani rezultate din valorificarea bunurilor confiscate în proceduri penale, precum şi 50% din sumele de bani obţinute din executarea hotărârilor de confiscare prin echivalent în proceduri penale, rămase după acoperirea cheltuielilor de valorificare, a deducerii sumelor care fac obiectul distribuirii internaţionale de către ANABI, precum şi a altor reţineri, potrivit legii”, precizează ANABI.

Sumele din mecanism se alocă astfel:

a) 20% pentru Ministerul Educaţiei;

b) 20% pentru Ministerul Sănătăţii;

c) 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne;

d) 15% pentru Ministerul Public;

e) 15% pentru Ministerul Justiţiei;

f) 15% pentru Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, în vederea finanţării nerambursabile a proiectelor propuse de asociaţii şi fundaţii cu obiect de activitate în domeniul asistenţei şi protecţiei victimelor şi asistenţei sociale.”

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.