Jurnalistul Liviu Mihaiu a afirmat, joi, pe Facebook, că nu ştie ca numirea sa în 2008 ca guvernator al Deltei Dunării să fi avut loc în urma unui act de corupţie în care protagoniştii să fie politicieni, printre care Bogdan Olteanu, şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care a fost audiat la DNA într-un dosar de trafic de influenţă.
”Nu am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator. Probabil că am fost un foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (şi) pe şeful Camerei Deputaţilor la mână”, a scris, pe contul de Facebook, Liviu Mihaiu.
Liviu Mihaiu şi-a continuat mesajul într-o notă ironică: ”Dacă e să intrăm în alt registru, sunt «onorat» că «transferul» meu a avut o asemenea cotă, dar sunt îngrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai Deltei Dunării (...) a ajuns în fruntea D.D. printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mihaiu a precizat că niciunul dintre cei ”implicaţi în dosar” nu i-a cerut vreodată ceva şi că justiţia trebuie să îşi facă ”(toată) datoria!”
Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi, că în activitatea sa nu există fapte de corupţie dar se aşteaptă ca, odată cu apropierea alegerilor, mai multe persoane arestate, condamnate sau anchetate să facă denunţuri împotriva sa, însă acest lucru nu va împiedica ALDE să fie partid parlamentar şi după alegeri. Tăriceanu s-a referit indirect la informaţiile legate menţionarea numelui său într-un dosar de trafic de influenţă în care a fost audiat, joi, Sorin Ovidiu Vântu.
”Presupunând că într-adevăr numele meu e menţionat într-un fel sau altul în denunţul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, aştept ca, odată cu apropierea alegerilor, mai mulţi arestaţi, condamnaţi, anchetaţi, suspecţi, inculpaţi etc să facă denunţuri împotriva mea, pentru a obţine promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în faţa legii şi vor rămâne cu banii furaţi, eventual”, a transmis preşedintele Senatului.
Călin Popescu Tăriceanu susţine că această situaţie nu va împiedica ALDE să rămână în Parlament şi după alegeri. ”După ce se va aduna un număr de denunţuri măcar cu două cifre, voi da următorul răspuns pentru toate înscenările: Oricât aş fi eu de vânat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar după alegeri”, a afirmat Tăriceanu.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar de cumpărare de influenţă, surse judiciare declarând că în cauză ar fi implicat şi un politician, căruia i s-ar fi promis un million de euro.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat de vineri la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la şase ani şi două luni de închisoare în dosarul delapidării Petromservice, a fost citat să se prezinte joi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii în noul dosar care îl vizează.
Anchetatorii fac cercetări pentru cumpărare de influenţă, Sorin Ovidiu Vîntu fiind suspectat că i-ar fi promis unui politician un million de euro pentru ca acesta să intervină în sprijinul omului de afaceri, au precizat surse judiciare.
Potrivit Digi24, în dosarul de cumpărare de influenţă apar numele actualului preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cel al lui Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi actual viceguvernator al BNR.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.