Jurnalistul ploieştean Cătălin Stavri, inculpat în dosarul în care este cercetat şi fostul primar al municipiului Ploieşti Andrei Volosevici, a fost plasat sub control judiciar. De asemenea, un om de afaceri cercetat în acelaşi dosar este cercetat tot sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Curtea de Apel Ploieşti a respins, vineri seară, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de arestare preventivă a jurnalistului Cătălin Stavri şi a omului de afaceri Claudiu Bellu, inculpaţi în dosarul care vizează infracţiuni de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, santaj, uzurparea funcţiei, ultraj şi purtare abuzivă, dosar în care este inculpat şi fostul primar al Ploieştiului Andrei Volosevici.
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cei doi au fost plasaţi, prin decizia instanţei de judecată, sub control judiciar, având mai multe interdicţii, între care aceea de a părăsi judeţul Prahova. 
 
Cei doi fuseseră reţinuţi joi, alături de Andrei Volosevici şi de un alt om de afaceri. 
 
Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă. 
 
Cătălin Stavri este suspectat că, ”în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale. În aceeaşi perioadă, suspectul S.C. a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPEX SRL”.
 
Compania pentru care ar fi intervenit Stavri este, printre altele, producătorul sucurilor Tymbark.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.