Guvernul a aprobat în şedinţa de joi seara structura de suport pentru desfăşurarea activităţilor celor 15 procurori delegaţi din partea României la Parchetul European, a afirmat şeful Cancelariei primului ministru Ionel Dancă.
“Un alt proiect de act normativ important adoptat în şedinţa de guvern de ieri se referă la Parchetul European. Aici guvernul a adoptat un proiect de lege foarte important pentru colaborarea cu Parchetul European şi după desemnarea unui număr de 15 procurori delegaţi care vor activa în cadrul Parchetului European, un număr agreat împreună cu procurorul european Laura Codruţa Kovesi, un număr agreat de 15 procurorii delegaţi, Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru instituirea cadrului de colaborare cu Parchetul European în ceea ce priveşte structurile de suport pentru desfăşurarea acestora activităţi”, a declarat Ionel Dancă, vineri, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că structura de suport va fi formată din cinci posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, opt posturi de specialişti şi cinci posturi de grefieri.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Practic, cei 15 procurori delegaţi la Parchetul European din partea României vor beneficia de o structură suport pentru desfăşurarea activităţilor, formată din cinci posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, opt posturi de specialişti şi cinci posturi de grefieri. Este un angajament al Guvernului nostru în ceea ce priveşte sprijinirea activităţii Parchetului European şi în acest sens colaborarea cu Parchetul European reprezintă pentru guvernul liberali o prioritate după ce au fost agreate principalele direcţii de colaborare cu Parchetul European în ceea ce priveşte numărul de procurori delegaţi respectiv 15, iată în acest moment înaintăm spre Parlament proiectul de lege care asigură cadrul necesar de sprijin, de suport şi de colaborare cu Parchetul European”, a menţionat Ionel Dancă.
Ministerul Justiţiei a precizat că procurorii europeni delegaţi vor fi remuneraţi de către Parchetul European, statul român acoperind doar contribuţiile de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate, precum şi celelalte drepturi de care beneficiază sau ar putea beneficia procurorul european delegat în calitate de procuror naţional, cu excepţia salariului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.