Audierile desfăşurate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi în cazul anchetei DGA de la Serviciul de Evidenţa Persoanelor, în care o funcţionară este suspectată că ar fi facilitat, în schimbul unor sume de bani, obţinerea de vize de reşedinţă pentru cetăţeni moldoveni, s-au încheiat după mai bine de jumătate de zi, fără a se lua vreo măsură preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au declarat, vineri, că nu s-a luat nicio măsură preventivă în privinţa persoanelor care au fost aduse la audieri începând de joi în cadrul anchetei DGA de la Serviciul de Evidenţa Persoanelor Galaţi. 

Aceleaşi surse au declarat că audierile s-au încheiat în prima parte a zilei de vineri. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

O angajată a Serviciului de Evidenţa Persoanelor Galaţi care ar fi facilitat, în schimbul unor sume de bani, obţinerea de vize de reşedinţă pentru cetăţeni moldoveni, a fost dusă, joi după-amiază, la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, acolo unde au dat declaraţii şi un intermediar şi alte două persoane vizate în dosar. 

Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului desemnat de la Parchetul Tribunalului Galaţi, au făcut, joi, patru percheziţii în municipiul Galaţi, dintre care două la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Potrivit unui comunicat al DGA, o femeie, T.G., consilier superior la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi şi intermediarul B.A. au facilitat obţinerea vizei de reşedinţe pe teritoriul României şi eliberarea documentelor de identitate pentru mai multe persoane, cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani. Din probatoriul administrat până în prezent s-a constatat că la locuinţa formată din trei camere a intermediarului B.A. aveau vize de reşedinţă aproximativ 280 de cetăţeni moldoveni.

În acest caz se fac cercetări şi faţă de alte două persoane, D.V.S. şi A.L., care au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 70 de euro de la aproximativ 40 de persoane pentru a le permite stabilirea reşedinţei la domiciliile lor. În fapt, s-a constatat că, fără ştirea acestora, T.G. împreună cu B.A. au facilitat acordarea vizelor de reşedinţă la adresele celor doi altor peste 200 cetăţeni din Republica Moldova.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale astfel obţinute, precum şi identificarea şi audierea martorilor în cauză.

Anterior, surse judiciare declarau pentru News.ro că în acest caz este vizat un funcţionar de la Evidenţa Populaţiei care ar fi luat mită ca să elibereze documente de identitate pentru cetăţeni moldoveni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.