Doi foşti consilieri generali din Bucureşti sunt cercetaţi penal de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Cornel Pieptea este acuzat de trafic de influenţă, iar Manuela Violeta Popescu este acuzată de complicitate la trafic de influenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  inculpaţii Pieptea Cornel, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţei politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, Manuela Violeta  Popescu, la data faptei consilier general şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă”, a transmis, vineri, DNA.

De asemenea, este cercetat penal administratorul unei societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

”În perioada 2012 – 2013, inculpatul Pieptea Cornel, în calitatea menţionată mai sus, a pretins şi primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăţi comerciale, sumele de 15.000 euro (remişi în sediul Consiliului General al Municipiului Bucureşti) şi 150.000 lei, pentru a–şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Şos. Bucureşti-Ploieşti”, a transmis DNA.

Sursa citatăa precizat că banii au fost remişi în două tranşe înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

Celor trei inculpaţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis DNA.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.