O femeie, fost grefier la Tribunalul Bihor, a fost trimisă în judecată de DNA Oradea după ce ar pretins şi primit peste 8.300 de euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu şi într-un timp mai scurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Doina Cotor, la data faptelor grefier în cadrul Tribunalului Bihor, pentru luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada 2012-2013, Doina Cotor, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit prin intermediul unei persoane (martor în cauză) suma totală de 8.350 de euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu şi într-un timp cât mai scurt.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"În contextul în care pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată, în contradictoriu cu Instituţia Prefectului Judeţului Bihor - Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, formulate de mai multe persoane care solicitau obligarea la înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de O.U.G. nr.50/2008, inculpata ar fi identificat oportunitatea de a obţine foarte uşor mai multe foloase necuvenite", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de DNA.

Concret, Cotor ar fi intenţionat mai întâi să obţină înmatricularea autoturismelor în cadrul unor dosare distincte şi în fiecare dintre acestea să obţină termene mai scurte, aspect care nu a mai fost viabil deoarece, din cauza numărului mare de cereri, primul termen de judecată ajunsese să fie, în majoritatea cazurilor, stabilit la aproximativ un an de la înregistrarea cererii iniţiale.

Potrivit DNA, ulterior, ea ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru şi anume acela de a introduce, în mod fraudulos şi contrar atribuţiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate, în dosare deja formate şi în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat.

"În acelaşi context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din conţinutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată şi semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată şi, de asemenea, ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanţei respective. După intrarea în posesia proprietarilor, hotărârile judecătoreşti devin obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor - Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor care trebuie să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu", arată DNA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei cote părţi dintr-un imobil al inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.