Doi şefi din cadrul Poliţiei de Frontieră Botoşani au fost puşi sub control judiciar de către procurorii DNA după ce ar fi dispus unor subalterni să lase un şofer depistat în trafic cu permisul de conducere anulat să circule în continuare pe drumurile publice, fără să i se întocmească dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele lui Dinu Bordea, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, şi lui Liviu Ciobanu, coordonator al turei de serviciu din cadrul aceluiaşi sector, pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Cei doi ofiţeri botoşăneni sunt acuzaţi de către anchetatori că ar fi dispus unor subalterni să treacă neobservat faptul că un şofer, prieten cu Liviu Bordea şi pe care l-au depistat în trafic în timpul unor controale de rutină, avea permisul anulat. Mai mult decât atât, cei doi şefi din cadrul Poliţiei de Frontieră Botoşani le-ar fi spus subordonaţilor să-l lase pe acel bărbat să circule în continuare cu maşina pe drumurile publice.

”La data de 31 octombrie 2014, inculpatul Barnea Dinu, la solicitarea unei persoane, cu care se afla în relaţii de co-interesare, prin intermediul comisarului de poliţie Ciobanu Liviu, cu intenţie, i-a determinat pe doi subalterni, agenţi de poliţie, să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracţiuni la regimul circulaţiei. Urmarea a fost faptul că cei doi agenţi nu au constatat infracţiunea flagrantă comisă de o persoană din anturajul inculpatului Barnea Dinu, respectiv conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat, şi au lăsat-o pe aceasta să-şi continue deplasarea”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, vineri, de către DNA.

Ulterior, susţin anchetatorii, Dinu Barnea a aprobat nota de raport întocmită de către şeful de tură Liviu Ciobanu, în care ar fi fost consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciului.

”Prin aceste demersuri, au fost prejudiciate interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau ofiţerii şi agenţii de poliţie, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă”, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupţie fac cercetări în acest dosar şi faţă de alte persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.