DNA anunţă, miercuri, trimiterea în judecată a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă (PSD), pentru abuz în serviciu. Iliuţă a fost reales în funcţie, la alegerile din 9 iunie, cu aproape 50% dintre voturile exprimate, potrivit rezultatevot.ro. Alături de el au fost trimişi în judecată vicepreşedintele CJ, secretarul general, dar şi doi consilieri de achiziţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

          ILIUŢĂ VASILE, preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

          TUDOR SIMINA IULIA şi DIMA GABRIEL, consilieri achiziţii publice în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

          - complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- fals intelectual, în formă continuată,

            M. N., reprezentant al SC NYLVYAN SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

           SC NYLVYAN SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

          BEŞTEA MIHĂIŢĂ CONSTANTIN, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

          - uzurparea funcţiei asimilată infracţiunilor de corupţie,

          - favorizarea făptuitorului,

          PARASCHIV AUREL, secretar general al Consiliul Judeţean Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

          - complicitate la uzurparea funcţiei asimilată infracţiunilor de corupţie,

          - favorizarea făptuitorului,

”La data de 28 decembrie 2020, inculpatul  Iliuţă Vasile, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu SC NYLVYAN SRL un număr de trei contracte având ca obiect prestarea unor servicii de pază la obiectivele Consiliului Judeţean Călăraşi, în condiţiile în care societatea respectivă nu ar fi deţinut licenţă de funcţionare eliberată în condiţiile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi nici nu ar fi îndeplinit criteriile de participare la licitaţii. În demersurile sale, inculpatul Iliuţă Vasile ar fi beneficiat şi de sprijinul consilierilor Tudor Simina Iulia şi Dima Gabriel care, deşi ar fi cunoscut faptul că societatea respectivă nu ar fi întrunit condiţiile legale de a executa obiectul contractului, şi nici condiţiile prevăzute în caietul de sarcini, ar fi întocmit şi semnat mai multe documente (note explicative), înlesnind în acest fel câştigarea licitaţiilor de către SC NYLVYAN SRL”, au transmis procurorii DNA.

Potrivit acestora, în această manieră s-ar fi produs un prejudiciu Consiliului Judeţean Călăraşi în valoare de 582.083 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru societatea respectivă.

De asemenea, potrivit procurorilor, ”în scopul îngreunării cercetărilor care se desfăşurau în prezenta cauză, inculpatul Beştea Mihăiţă Constantin, cu sprijinul secretarului general al judeţului, Paraschiv Aurel, s-ar fi substituit, fără drept, autorităţilor deliberative, respectiv Consiliului Judeţean Călăraşi, şi a înaintat la DNA un document din care ar fi reieşit faptul că nu s-ar fi produs niciun prejudiciu instituţiei publice pe care o reprezenta, în contextul de mai sus”.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Iliuţă Vasile.

Valile Iliuţă (PSD) a fost obţinut un nou mandat, la alegerile din 9 iunie, cu aproape 50% din voturile exprimate, potrivit rezultatevot.ro. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.