Procurorii DNA cer instanţei supreme să interzică procedurile de dizolvare sau lichidare a societăţii Carpatica Asig, în următoarele două luni, pentru a putea fi trasă la răspundere penală, în dosarul în care este acuzată de cumpărare de influenţă şi dare de mită. Măsura a fost solicitată după ce ASF a declanşat procedura de faliment a Carpatica Asig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cererea care va fi judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie solicită “luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare privind SC Carpatica Asig SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare şi lichidare iniţiate, în situaţia în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja initiate”.

Societatea Carpatica Asig SA a fost trimisă în judecată în 25 aprilie 2014, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită, iar în 8 martie 2016, a fost condamnată, de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 600.000 de lei, precum şi la publicarea hotărârii de condamnare în mass-media. Decizia a fost contestată de societatea de asigurări, iar dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arată, marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În aceste condiţii, în 27 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, printre altele, declanşarea procedurii de faliment şi lichidarea societăţii Carpatica Asig prin procedura obişnuită de insolvenţă, precum şi emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, cu sesizarea judecătorului sindic din tribunal. Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost publicată în Monitorul Oficial din 2 august.

În cererea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii DNA arată că situaţia apărută în urma deciziei luate de ASF “creează riscul lichidării şi radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să aceasta nu mai poată fi trasă la răspundere penală”.

“Prin urmare, consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal”, a precizat DNA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.