Poliţistul Constantin Popescu, care în urmă cu peste trei ani a lovit cu maşina două fete pe o trecere de pietoni din Bucureşti, iar una dintre ele, Raisa, a murit, a fost condamnat definitiv marţi la trei ani de închisoare cu executare, sentinţa iniţiată fiind condamnare cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În baza art. 421 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul - inculpat Popescu Constantin, împotriva sentinţei penale nr. 51 din data de 31.01.2024 a Judecătoriei Sectorului 1, pronunţată în dosarul nr. 64678/299/2022. În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi de către părţile civile Gherghescu Marina Elena, Barbu Liliana şi Barbu Claudiu Iulian, împotriva sentinţei penale nr. 51 din data de 31.01.2024 a Judecătoriei Sectorului 1, pronunţată în dosarul nr. 64678/299/2022. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Sub aspectul laturii penale; Înlătură dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicate inculpatului Popescu Constantin. Pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Popescu Constantin se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 C.pen”, se arată în decizia pronunţată marţi de Curtea de Apel Bucureşti.
Decizia este definitivă.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
În 31 ianuarie 2024, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a decisese condamnarea lui Constantin Popescu la trei ani de închisoare. Magistraţii au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani, de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.  De asemenea, poliţistul urma să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. 
 
În 13 ianuarie 2021, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  
În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.