Curtea de Apel Bucureşti a contopit cele două pedepse definitive primite de fostul acţionar al lui Dinamo, Cristian Borcea, cea de şase ani şi patru luni în dosarul "Transferurilor” şi cea de cinci ani primită în dosarul retrocedărilor ilegale din Mamaia, astfel încât condamnarea acestuia a ajuns la şapte ani şi jumătate de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curtea de Apel Bucureşti decis, luni, să descontopească pedepsele primite de Cristian Borcea în cele două dosare în care a fost condamnat, hotărând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, la care a fost adăugat un spor de doi ani şi şase luni, în final acesta urmând să execute şapte ani şi şase luni de închisoare.

Curtea de Apel a decis ca Cristian Borcea să nu poată fi asociat, acţionar sau reprezentant al unui club de fotbal pe o durată de doi ani după executarea pedepsei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Instanţa a mai hotărât să deducă din pedeapsa rezultată durata executată de la 4 martie 2014 la 2 iulie 2018 şi de la 8 februarie 2019 la zi.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare.

Cristian Borcea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, în care au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu.

Borcea fusese eliberat condiţionat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din  2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor".

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat ICCJ la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză., decizia fiind definitivă.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.