Laura Codruţa Kovesi va susţine în 28 martie interviul la Consiliul Superior al Magistraturii pentru reînvestirea în funcţia de procuror-şef al DNA, noua dată fiind stabilită de CSM la cererea ministrului Justiţiei, care joi, când era programată audierea, este plecată la Bruxelles, la Consiliul JAI convocat ca urmare a atentatelor din Belgia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"În şedinţa de astăzi, 24 martie 2016, având în vedere cererea de amânare formulată de ministrul Justiţiei, doamna Raluca Prună, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea discutării propunerii de reînvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, pentru data de 28 martie 2016, ora 10:00”, a anunţat CSM.

Interviul Laurei Codruţa Kovesi la CSM pentru reconfirmarea în funcţia de procuror-şef al DNA trebuia să aibă loc joi, dar a fost amânat pentru că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, merge la Bruxelles la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), convocat ca urmare a atentatelor de marţi.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ministrul Raluca Prună mai trebuia să anunţe joi numele candidatului pentru funcţia de procuror general al României.

După interviul procurorului-şef Codruţa Kovesi, Secţia pentru procurori a CSM va trimite avizul consultativ la Ministerul Justiţiei.

În proiectul de management pentru un nou mandat de trei ani la conducerea DNA, Laura Codruţa Kovesi arată că principala vulnerabilitate şi cea mai mare provocare pentru DNA este creşterea continuă a volumului de activitate. Kovesi susţine că este nevoie de noi ofiţeri judiciari care să efectueze interceptări telefonice şi ambientale.

Kovesi a scris, în raportul de activitate, că în mandatul sau "s-au făcut analize periodice ale soluţiilor de restituire sau achitare care au fost diseminate procurorilor DNA în vederea evitării pe viitor a unor greşeli de natura procedurală".

În opinia lui Kovesi, se ”impune continuarea măsurilor de prioritizare a soluţionării dosarelor, "criteriile utilizate vizând valoarea prejudiciului, riscul prescrieii faptelor sau riscul ca prin intermediul funcţiei persoanei să continue activitatea infracţională”.

În acelaşi timp, Kovesim crede că este necesară dezvoltarea Serviciului Tehnic, prin suplimentarea resurselor umane şi materiale, dar şi prin asigurarea unor forme de pregătire profesională specifică.

"Astfel, pentru monitorizarea în timp real a comunicaţiilor interceptate, pentru realizarea de supravegheri operative şi înregistrări ambientale în spaţii publice sau private DNA are nevoie  de noi lucrători de politie judiciară, autovehicule de diverse tipuri, logistică pentru efectuarea interceptărilor ambientale", se mai arată în document. 

Ministrul Justiţiei anunţa, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că ia act de performanţa susţinută a instituţiei şi îşi asumă propunerea de reînvestire a procurorului-şef Codruţa Kovesi, pentru ca DNA să aibă un management stabil.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, în 3 martie, că a fost informat de propunerea ministrului Justiţiei, trimisă Consiliului Superior al Magistraturii, de reînvestire la şefia DNA a Codruţei Kovesi, şeful statului adăugând că rezultatele acestei instituţii vorbesc ”de la sine”.

”Am fost informat despre acest demers şi m-am exprimat deja în public cel puţin de două ori. Rezultatele de la DNA vorbesc de la sine”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.