Cei trei bărbaţi care au tras cu arme letale asupra unui autoturism, pe o stradă din Chiajna, la începutul acestui an, şi au rănit două persoane au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice. În acelaşi dosar vor mai ajunge în faţa judecătorilor opt persoane care sunt acuzate de mărturie mincinoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, marţi, că procurorii au trimis în judecată trei bărbaţi, cercetaţi în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de: tentativă la infracţiunea de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au mai fost trimise în judecată opt persoane, cercetate sub control judiciar, pentru mărturie mincinoasă. 
Anchetatorii au precizat că cei trei bărbaţi au premeditat un atac armat asupra a patru persoane, faptă petrecută în 15 ianuarie 2024.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Astfel, cu premeditare, respectiv după o prealabilă înarmare şi pregătire, realizată în intervalul 21:58:12 - 22:12:07, în parcarea unui supermarket, situat pe strada Rezervelor, din comuna Chiajna, cei trei inculpaţi,  înarmaţi fiind cu două arme de foc letale (armă de foc letală, de tip puşcă cu ţeavă lisă şi armă de foc letală scurtă, de tip pistol),  cu privire la care nu au deţinut permis de port şi uz de armă, s-au deplasat cu două autovehicule, marca Volkswagen Passat şi marca BMW, model seria 5, în parcarea unui complex de pe strada Rezervelor, în faţa unui restaurant, unde inculpatul P.C.S. i-a dat inculpatului S.M. o armă de foc letală, de tip puşcă cu ţeavă lisă, iar acesta a executat un foc către un autovehiculul, în care se aflau patru persoane vătămate, respectiv A.M.E, M.N., S.A.I. şi V.I.R.”, au transmis procurorii. 
În urma acestui atac armat o victimă a suferit o ”plagă împuşcată transfixiantă gambă dreaptă”, care i-a pus viaţa în primejdie şi a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, a mai fost rănită o persoană, care a avut nevoie de o zi, două de îngrijiri medicale, iar anchetatorii au stabilit că rana suferită nu i-a pus viaţa în primejdie. 
Procurorii au stabilit că cei opt martori oculari ai acestui incident au dat declaraţii mincinoase şi au afirmat că nu au văzut pe nimeni înarmat, nu ştiau de unde provine zgomotul produs de armele de foc  şi nu au văzut nicio persoană rănită. 
 
Incidentele violente au avut loc în 15 ianuarie, pe o stradă din localitatea Chiajna judeţul Ilfov. La acel moment, Poliţia a anunţat că face cercetări după ce un bărbat a fost împuşcat în picior, în urma unui conflict spontan. Iniţial, dosarul a fost deschis în aceeaşi seară la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fiind preluat prin ordonanţă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.