Membrii unei grupări infracţionale care din 2016 a lansat atacuri de tip phishing asupra unor instituţii bancare din România şi Italia, precum şi a unor companii din SUA au fost prinşi de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii în Bucureşti, Argeş şi Constanţa, unul dintre aceştia fiind arestat preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anchetatorii au făcut şapte percheziţii la membrii grupării infracţionale, având informaţii că, din 2016 până în martie 2017, aceştia au lansat atacuri de tip phishing. În imobilele percheziţionate au fost găsite laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare şi aproximativ 150.000 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au stabilit că grupul infracţional era format din mai multe persoane care acţionau în Bucureşti şi judeţele Argeş şi Constanţa, fiecare având atribuţii bine stabilite în comiterea infracţiunilor informatice.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Astfel, unul dintre membrii grupului a creat paginile web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un alt suspect a procurat  serverele pentru hosting şi pentru rutarea traficului Internet în vederea ascunderii adevăratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării a avut atribuţii privind valorificarea cardurilor bancare obţinute în urma atacurilor phishing, prin achiziţionarea de bunuri on-line”, arată, luni, DIICOT.

Unul dintre membrii grupării a fost reţinut de procurori şi ulterior arestat preventiv în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic şi  acces ilegal în sistem informatic.

Alţi trei membri ai grupării sunt cercetaţi în acest caz, pentru efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic şi constituire de grup infracţional organizat. 

Percheziţiile au fost făcute de procurorii DIICOT, ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din Poliţia Română şi jandarmi. Acţiunea a fost făcută cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.