Nouă şefi de district din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova sunt audiaţi, miercuri, la sediul Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Surse apropiate anchetei susţin că aceştia sunt anchetaţi cu privire la modul în care s-a derulat contractul-cadru pentru întreţinere drumuri încheiat în 2008, pe care instituţia l-a avut cu SC Tehnologica Radion.
Potrivit unor surse din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Craiova al DNA, la ora transmiterii acestei ştiri procurorii au început audierile în cazul a nouă şefi de district din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, unii dintre aceştia fiind chemaţi în calitate de martori, iar alţii ca suspecţi într-un dosar privind modul în care a fost încheiat, în 2008, contractul-cadru pentru întreţinere drumuri, inclusiv deszăpezire, încheiat de instituţie cu SC Tehnologica Radion.
Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, în anul 2011, Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în legătură cu zece companii care au participat la licitaţia pentru atribuirea contractului "Acordul-cadru pentru lucrări şi servicii de întreţinere multianuală iarnă- vară 2008 - 2011", astfel încât contractele au fost atribuite prin rotaţie.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cei nouă angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri nu sunt pentru prima oară în faţa procurorilor, ei fiind chemaţi la audieri în mai multe rânduri, după ce unul dintre angajaţii regionalei a depus plângere la ST Craiova al DNA cu privire la modul în care a fost semnat contractul cu Tehnologica Radion şi a modului în care au fost semnate mai multe documente justificative pentru consumul de combustibil, de către firma Tehnologica Radion, pe perioada derulării contractului de întreţinere a drumurilor.
Potrivit surselor citate, şefii de district audiaţi au declarat procurorilor, întrebaţi cum au semnat foile de parcurs, au răspuns: "Aşa cum am fost instruiţi".
Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova sunt audiaţi pe rând, la intervale de jumătate de oră.
Firma de construcţii Tehnologica Radion, intrată în insolvenţă în septembrie 2014, este controlată de Theodor Berna, un om de afaceri controversat, cercetat în mai multe dosare ale procurorilor.
Anul trecut, Berna l-a denunţat pe deputatul Sebastian Ghiţă la DNA, acuzându-l de şantaj, şi s-a constituit parte civilă cu suma de 610.000 lei în dosarul în care Ghiţă a fost trimis în judecată alături de poliţişti şi procurori cu funcţii de conducere în Prahova.
Procurorii DNA au făcut percheziţii marţi şi la Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi, precum şi la Consiliul Judeţean, în birourile unde funcţionează Direcţia de Audit şi Direcţia pentru proiecte europene, ancheta vizând unele contracte derulate de Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.