Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă joi că Guvernul a aprobat în şedinţă Nota privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Piteşti, în scopul adoptării unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil din domeniul public al Municipiului Piteşti în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Tribunalului Argeş, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Sediu nou Judecătoria Piteşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Paşi importanţi pentru noul sediu al Judecătoriei Piteşti! În şedinţa de astăzi, Guvernul a aprobat un demers important al Ministerului Justiţiei în acest sens. Dacă ne uităm la schema de personal, la numărul de justiţiabili, la cerinţele de funcţionare, spaţiul actual a devenit insuficient pentru această judecătorie şi numai un sediu nou poate asigura condiţiile optime de funcţionare”, a spus Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat.

”Pentru noi, continuarea investiţiilor pentru modernizarea instanţelor din România reprezintă o prioritate. În judeţul Argeş, recent am avut bucuria de a inaugura noul sediu al Judecătoriei Costeşti, o investiţie de peste 22 milioane lei realizată în colaborare cu Banca Mondială. De asemenea, îmi doresc să avem la Mioveni o nouă judecătorie, gândită ca un proiect pentru anii următori”, mai afirmă ministrul Justiţiei.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Gorghiu menţionează că în două judeţe vecine Argeşului au fost inaugurate anul trecut noile sedii ale judecătoriilor din municipiile reşedinţă de judeţ Târgovişte şi Slatina.

”Iată că pe măsură ce finalizăm unele investiţii, demarăm altele pentru a îmbunătăţi în continuare infrastructura justiţiei. La Piteşti, a fost identificat imobilul necesar ca urmare a comunicării foarte bune cu factorii de decizie din sistemul judiciar din Argeş. În urma aprobării date de Guvern, va fi transmisă o cerere Consiliului Local al Municipiului Piteşti pentru adoptarea hotărârii prin care acest imobil trece în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Tribunalului Argeş. Sunt convinsă că, împreună cu autoritatea locală, vom duce la bun sfârşit acest demers important pentru justiţia argeşeană!”, mai arată Gorghiu.

Potrivit art. 6, alin 3 din Hotărârea nr. 190/25.04.2024 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Piteşti amplasamentul care va fi pus la dispoziţie pentru edificarea noului sediu pentru Judecătoria Piteşti este situat în str. Dârzu, nr 12C, imobilul fiind compus din teren cu suprafaţa de 5270 mp şi cinci corpuri de clădire. În prezent,

Judecătoria Piteşti îşi desfăşoară activitatea în imobilul situat în Municipiul Piteşti, Bdul Eroilor, nr. 49 compus dintr-o clădire cu suprafaţa construită de 608 mp şi teren cu suprafaţa de 2295 mp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.