Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a precizat, referitor la cazul procurorului din Răducăneni, trimis în judecată pentru viol, că „nimic nu poate fi mai tragic, mai dureros decât abuzurile sexuale care au ca victime copiii” şi a adăugat că anul trecut aproape 750 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru viol şi agresiuni sexuale. Aceasta a mai subliniat că Ministerul Justiţiei protejează inclusiv victimele infracţiunilor, inclusiv victimele violului şi a reamintit că mecanismul de acordare a voucherelor pentru victime este operaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nimic nu poate fi mai tragic, mai dureros decât abuzurile sexuale care au ca victime copiii! Trimiterea în judecată a unui procuror din judeţul Iaşi pentru viol după infirmarea soluţiei de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi mi se pare un semn de sănătate a sistemului judiciar. Este important să nu uităm că legea este una pentru toţi, ea trebuie aplicată egal în orice situaţie! La fel ca în orice alt dosar, cel acuzat se bucură de prezumţia de nevinovăţie, iar decizia va fi luată de judecători Am încredere în modul cum funcţionează instituţiile din sistemul judiciar”, a scris Alina Gorghiu, vineri pe Facebook.

Ea a adăugat că, anul trecut, aproape 750 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru viol şi agresiuni sexuale.

„Pentru combaterea acestor infracţiuni e nevoie de legi tot bune. Şi le facem. Ministerul Justiţiei protejează inclusiv victimele infracţiunilor, inclusiv victimele violului. Mecanismul de acordare a voucherelor pentru victime este operaţional”, a completat Gorghiu.

Un procuror din Răducăneni a fost trimis în judecată pentru viol, fiind acuzat că, timp de 2 ani, a ameninţat şi violat o fată care avea 15 ani la momentul de debut al infracţiunilor. Fata a fost lovită, dezbrăcată cu forţa şi ameninţată cu moartea. Violurile au avut loc cam de două ori pe săptămână, într-un apartament din Iaşi, dar şi pe bancheta din spate a maşinii procurorului.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.