Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat luni, la festivitatea de absolvire a promoţiei „Avram Iancu – 200” la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna,din judeţul Bacău că deficitul de resursă umană în sistemul penitenciar este o mare problemă. Ea a precizat că în Poliţia Penitenciară este un număr maxim de 16.000 de posturi, dintre care, conform situaţiei la sfârşitul lunii iunie, au ocupate 13.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sunteţi peste 260 de absolvenţi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna, 8 dintre voi sunteţi din Republica Moldova. Pe scurt – sunteţi promoţia „Avram Iancu – 200” şi toţi meritaţi aplauzele noastre! Ştiu că nu v-a fost uşor! Dar eforturile voastre sunt recompensate astăzi chiar la 30 şi ceva de grade. Sunteţi fiecare acum „agent de poliţie penitenciară”. Pentru mine e o mare mândrie asta! Şi sunteţi parte a unei echipe excepţionale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de care, vă mărturisesc că sunt teribil de mândră. Tuturor poliţiştilor de penitenciare, de la domnul Halchin până la ultimul dintre dumneavoastră, le mulţumesc public astăzi încă o dată pentru colaborarea onestă pe care o avem şi pe care sper să o am şi cu voi”, le-a transmis ministrul Justiţiei.

MInistrul a subliniat că este important să ne dorim o carieră de poliţist de penitenciare care vine la pachet cu multe provocări, cu foarte multă responsabilitate.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Am încredere că aduceţi prospeţime în sistem şi că veţi face performanţă! Eu vă spun că este nevoie de dumneavoastră, pentru că deficitul de resursă umană, vă spune un ministru al Justiţiei sincer, este o mare problemă. În Poliţia Penitenciară avem un număr maxim de 16.000 de posturi, dintre care, conform situaţiei la sfârşitul lunii iunie, avem ocupate 13.000. Noi depunem toate eforturile să rezolvăm această situaţie. Am iniţiat un Memorandum, şi colegii noştri ştiu, pentru suplimentarea cu încă 1.600 de locuri de poliţişti. Se află pe circuitul de avizare şi sper să ajungă curând pe masa Guvernului pentru aprobare”, a arătat Gorghiu.

Ministrul a mai spus că ”s-au făcut paşi înainte pentru asigurarea egalităţii de gen, pentru că peste 30%, mai exact 32,95% dintre absolvenţi sunt femei, 87 la număr”.

”Bravo pentru că aţi îndrăznit! În ANP, să ştiţi că 3.386 de posturi sunt ocupate de personal de sex feminin, 26 de procente, şi 24 de procente sunt în conducere. Vă încurajez să urmaţi această carieră”, a subliniat Gorghiu. Alina Gorghiu a mai spus că ministerul lucrează la un „Ghid privind sesizarea faptelor de violenţă şi de hărţuire sexuală”, care va fi publicat săptămâna viitoare.

”Fac apel la dumneavoastră, în cazul în care sesizaţi o problemă, vă rog să o raportaţi! Cazurile de hărţuire sexuală nu sunt permise în nici o instituţie”, a mai afirmat ea.

”Vom avea investiţii multe în sistemul penitenciar care vă ajută şi pe dvs. Vom încerca să asigurăm condiţii de cazare conform standardelor europene pentru persoanele private de libertate, iar anul acesta ne-am propus încă 2.800 - 3.200 de locuri noi în penitenciare. Sunt două penitenciare noi în care veţi lucra în următorii ani, unul la Buzău, unul în Prahova, care vor asigura un supliment de 1.900 de locuri, valoarea acestora fiind de 825 milioane lei, fără TVA. E important să ştiţi că veţi lucra în locuri de muncă modernizate pentru că e important să ştiţi că vă face plăcere când plecaţi la muncă. E nevoie de eficientizarea sistemului dumneavoastră. Ştiu că nu e totul lapte şi miere, însă orice clipă de neatenţie din partea dumneavoastră, de nesupraveghere a persoanelor custodiate, ne poate costa”, a completat Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.