Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis în mesajul zilnic către popor că a discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre modul de accelerare a acordării de asistenţă financiară Ucrainei, având în vedere deficitul bugetului de stat în timpul războiului, care este de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună. Liderul ucrainean mai spune că lucrează pentru a se asigura că Uniunea Europeană este de acord asupra unui al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, iar embargoul petrolier trebuie să facă parte din el, pentru că este în interesul nu numai al Ucrainei ci şi al întregii Europe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Am vorbit astăzi cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. Cu privire la modul de accelerare a acordării de asistenţă financiară Ucrainei, având în vedere deficitul bugetului de stat în timpul războiului, care este de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună”, a spus Zelenski în mesajul video. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El precizează că, în ajunul întâlnirii miniştrilor de finanţe din G7, aceste discuţii cu directorul general al FMI sunt o pregătire directă pentru decizii foarte importante pentru Ucraina.
 
Volodimir Zelenski mai spune că o delegaţie poloneză de rang înalt s-a aflat la Kiev, şi au avut loc consultări privind cooperarea la nivelul Uniunii Europene, în special accelerarea integrării Ucrainei în Uniunea Europeană şi decizia aşteptată cu privire la statutul de candidat pentru Ucraina.
 
”De asemenea, lucrăm pentru a ne asigura că Uniunea Europeană este de acord asupra unui al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Embargoul petrolier trebuie să facă parte din el şi este în interesul nu numai al statului nostru, ci şi al întregii Europe. Sunt recunoscător acelor lideri ai continentului care sunt conştienţi de acest lucru şi contribuie la promovarea deciziei”, a mai spus Zelenski. 
 
Preşedintele Ucrainei mai precizează că s-a adresat comunităţii studenţeşti din Statele Unite ale Americii - reprezentanţi ai universităţilor de top.
 
”Am stat de vorbă şi cu rectorii şi preşedinţii acestor instituţii de învăţământ. Problema cheie este implicarea universităţilor americane în reconstruirea sistemului nostru de învăţământ după război. În plus, am discutat probleme politice, inclusiv protecţia democraţiei, contracararea propagandei şi a fake-news-urilor ruseşti”, a mai afirmat el. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.