Atacurile aeriene israeliene din Gaza au ucis cel puţin 50 de palestinieni în ultimele 24 de ore, au raportat miercuri autorităţile sanitare palestiniene, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timp ce eforturile diplomatice continuă pentru a pune capăt războiului de zece luni dintre Israel şi Hamas, armata israeliană a declarat că avioanele sale de luptă au lovit aproximativ treizeci de ţinte din Fâşia Gaza, inclusiv tuneluri, locuri de lansare a rachetelor şi un post de observaţie. Armata israeliană a ucis zeci de luptători înarmaţi şi a confiscat arme, inclusiv explozibili, grenade şi puşti automate, a adăugat aceasta.

De asemenea, armata a emis noi ordine de evacuare în zona supraaglomerată Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, unde s-au refugiat sute de mii de palestinieni strămutaţi din cauza luptelor. Ordinele de evacuare, pe care armata le consideră necesare pentru a scoate civilii din ceea ce descrie ca fiind o „zonă de luptă periculoasă”, au fost urmate rapid de tiruri de tanc care au ucis cel puţin o persoană şi au rănit alte câteva, au declarat medici şi locuitori.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Armata israeliană a lovit o şcoală şi o casă din apropiere în oraşul Gaza, omorând cel puţin trei persoane şi rănind 15, a declarat Serviciul civil de urgenţă din teritoriu. Armata a declarat că a lovit militanţi Hamas care operau într-un centru de comandă situat în interiorul unui complex ce a servit anterior ca şcoală şi a acuzat Hamas că continuă să opereze din interiorul instalaţiilor şi zonelor civile, o acuzaţie negată de grupul militant islamist dominant din Gaza.

În oraşul Bani Suhaila de lângă Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, un atac aerian israelian a ucis şapte palestinieni la o tabără de corturi pentru persoanele strămutate, au declarat medicii.

Potrivit oficialilor palestinieni şi Organizaţiei Naţiunilor Unite, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori din Gaza au fost strămutaţi cel puţin o dată ca urmare a ofensivei militare şi a bombardamentelor israeliene.

Luptele au loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken tocmai a încheiat o nouă vizită în regiune, fără nicio perspectivă clară de a se ajunge la un acord pentru încetarea ostilităţilor.

Antony Blinken şi interlocutorii săi - din Egipt, Qatar şi Israel - au încercat să definească contururile unei încetări a focului în Gaza, o enclavă suprapopulată în care campania militară israeliană a făcut peste 40.000 de victime începând din octombrie, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, şi unde zeci de israelieni sunt ţinuţi ostatici.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.