Aproximativ şaizeci de cadavre au fost descoperite, joi, sub dărâmături în Shujaiya, un cartier din estul oraşului Gaza, după încheierea unei vaste operaţiuni israeliene care a devastat zona, potrivit Apărării civile din teritoriul palestinian, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cea de-a zecea lună de război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, noi discuţii despre care preşedintele american Joe Biden a semnalat "progrese" au avut loc joi în Qatar, ţară mediatoare cu Statele Unite şi Egipt.

Aceste negocieri încearcă să înregistreze progrese în vederea unei încetări a focului şi a eliberării ostaticilor răpiţi în timpul atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care a declanşat războiul.

În nordul Fâşiei Gaza, armata israeliană a anunţat miercuri seară că şi-a încheiat operaţiunile lansate la 27 iunie la Shujaiya la est de oraşul Gaza, care au dus la dezmembrarea a "opt tuneluri" şi la eliminarea a "zeci de terorişti", potrivit unui comunicat de presă.

După retragerea forţelor israeliene, apărarea civilă din Fâşia Gaza a anunţat joi că "aproximativ şaizeci de martiri" au fost găsiţi sub dărâmături.

În prezent, "85% din clădirile (din district) sunt nelocuibile", fără a lua în calcul toată infrastructura care a fost "demolată", a declarat purtătorul de cuvânt al apărării civile, Mahmoud Basal.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Miercuri, armata a făcut apel la toţi locuitorii să evacueze - aproximativ 300.000 până la 350.000 de persoane, potrivit ONU.

În pliante, armata a avertizat că oraşul, unde a anunţat la începutul lunii ianuarie că a "finalizat dezmembrarea structurii militare" a Hamas, rămâne "o zonă de luptă periculoasă".

Joi, ea a anunţat că îşi continuă operaţiunea în centrul oraşului Gaza împotriva combatanţilor "din sediul Unrwa", agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni.

În oraşul Gaza, au avut loc, de asemenea, ciocniri în sud şi bombardamente în vest, potrivit armatei şi jurnaliştilor AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.