Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, pe care Kamala Harris l-a ales să candideze la vicepreşedinţie în alegerile din noiembrie, "s-a exprimat greşit" într-un videoclip din 2018, recent reapărut, în care spunea că a mânuit arme de asalt "în război", a declarat sâmbătă pentru CNN un purtător de cuvânt al campaniei lui Harris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dosarul militar al lui Walz a fost analizat intens de republicani, inclusiv de candidatul la vicepreşedinţie al Partidului Republican JD Vance, după ce Walz a fost ales luni drept coechipier al Kamalei Harris în cursa pentru Casa Albă. Vance l-a acuzat pe guvernatorul din Minnesota că "îşi arogă valoare", indicând un videoclip din 2018 difuzat de campania lui Harris în această săptămână, în care Walz se referă la arme "pe care le-a purtat în război" în timp ce îşi explică sprijinul pentru interzicerea armelor de asalt. "Ne putem asigura că acele arme de război, pe care le-am purtat în război, sunt purtate doar în război", a spus Walz în videoclip.

Lauren Hitt, un purtător de cuvânt al campaniei lui Harris, a declarat într-un comunicat că guvernatorul s-a exprimat greşit în clip. "Guvernatorul Walz nu ar insulta sau submina niciodată serviciul unui american pentru această ţară - de fapt, el îi mulţumeşte senatorului Vance pentru că şi-a riscat viaţa pentru ţara noastră. Aceasta este calea americană", a spus Hitt în declaraţie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

"În prezentarea argumentelor pentru care armele de război nu ar trebui să fie niciodată pe străzile noastre sau în sălile noastre de clasă, guvernatorul s-a exprimat greşit", a continuat Hitt. "El a mânuit arme de război şi crede cu tărie că numai militarii instruiţi să poarte aceste arme mortale ar trebui să aibă acces la ele, spre deosebire de Donald Trump şi JD Vance, care acordă prioritate lobby-ului armelor în detrimentul copiilor noştri", a punctat purtătorul de cuvânt.

Walz a servit în Garda Naţională a Armatei timp de 24 de ani înainte de a se retrage pentru a candida pentru Congres în 2005. El a fost detaşat cu unitatea sa în Italia în 2003 în sprijinul efortului de război al SUA în Afganistan, dar nu a fost detaşat într-o zonă de luptă ca parte a serviciului său.

Clarificarea din partea campaniei lui Harris vine în contextul în care campania lui Trump a încercat să discrediteze serviciul militar al lui Walz în zilele de când acesta s-a alăturat candidatei democrate. Miercuri, la un eveniment de campanie din Michigan, Vance, un veteran al corpului puşcaşilor marini, l-a acuzat pe Walz că este "necinstit" cu privire la dosarul său, ca parte a unei serii de atacuri la adresa dosarului militar al guvernatorului. "Ceea ce mă deranjează la Tim Walz este gunoiul valorii furate", a spus Vance. "Mi-ar fi ruşine dacă aş fi în locul lui şi aş minţi despre serviciul meu militar aşa cum a făcut el", a spus coechipierul lui Trump.

Vineri, la un miting de campanie în Bozeman, Montana, şi Trump a făcut o scurtă referire la atacurile lui Vance şi ale altor republicani la adresa lui Walz, lăudându-l în acelaşi timp pe candidatul republican la Senatul din Montana, Tim Sheehy, un fost membru al Navy SEAL. "A lui este cu adevărat valoarea, este premiul de valoare pentru eroism. Ştii, celălalt vorbeşte despre valoare, el are un alt fel de valoare, este opusul", a spus Trump.

CITEȘTE ȘI Dosarul militar al lui Tim Walz este pus sub lupă, după ce DJ Vance, oponentul său republican, a lansat un atac de discreditare

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.