Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri cu dictatorul nord-coreean un acord al unui parteneriat strategic - al cărui conţinut nu a fost dezvăluit -, însă potrivit liderului de la Kremlin acesta prevede o asistenţă reciprocă în cazul unei ”agresiuni”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Occidentul se teme de o consolidare a cooperării militare a Moscovei cu Phenianul - care reaprovizionează deja armata rusă cu muniţie şi rachete în Războiul din Ucraina, acuză occidentalii.

Într-un sumit bilateral la Phenian, liderul de la Kremlin a declarat că ”apreciază susţinerea” politicii ruse de către Coreea de Nord, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Noi vă apreciem mult susţinerea sistematică şi permanentă a politicii ruse, inclusiv în dosarul ucrainean”, a declarat Vladimir Putin citat de agenţiile ruse de presă la începutul întâlnirii sale cu Kim Jong Un, după o ceremonie soolemnă în principala piaţă din Phenian.

Preşedintele rus a elogiat cooperarea între cele două ţări, ”care are la bază principiile egalităţii şi respectul reciproc al intereselor”.

”Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de zeci de ani printr-o prietenie solidă şi o vecinătate strânsă”, a declarat preşedintele rus.

”Sunt foarte fericit să vă întâlnesc din nou”, a declarat Vladimir Putin, care l-a primit pe Kim Jong Un în două rânduri în Extremul Orient rus, în aprilie 2019n şi septembrie 2023.

”Sper ca viitoarea întâlnire să aibă loc în Rusia, la Moscova”, a adăugat el.

Înainte de începerea summitului, Vladimir Putin a fost primit cu mare pompă de către un Kim Jong Un zâmbind larg, în piaţa principală din Phenian, decorată cu această ocazie cu un paniu cu portrete uriiaşe ale celor doi lideri, potrivit unei înregistrări video publicate de Kremlin.

Mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv mulţi copii, cu flori şi baloane, i-au salutat pe Vladimir Putin şi Kim Jong Un pe fundalul cîntecelor unei orchestre militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.