Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus miercuri dictatorului nord-coreean Kim Jong Un că ”apreciază susţinerea” politicii ruse de către Coreea de Nord, în cadrul unui summit bilateral la Phenian, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apreciem mult susţinerea dumneavoastră sistematică şi permanentă a politicii ruse, inclusiv în dosarul ucrainean”, a spus Putin, citat de agenţii, la începutul întâlnirii sale cu Kim Jong Un, în urma unei ceremonii solemne în principala piaţă din Phenian.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a făcut elogiul cooperării celor două ţări, ”care se bazează pe principiile egalităţii şi respectului reciproc al intereselor” şi a anunţat că ”un nou document fundamental” care încadrează relaţiile bilaterale ”pe termen lung este pregătit”.

”PARTENERIAT STRATEGIC GLOBAL”

Potrivit Kremlinului este vorba despre acordul unui ”parteneriat strategic global” care, în cazul în care este semnat, va fi condiţionat de ”evoluţia profundă a situaţiei geopolitice în lume”.

”Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de multe decenii de o prietenie solidă şi o vecinătate strânsă”, a declarat preşedintele rus.

”Sunt foarte fericit să vă întâlnesc din nou”, a declarat Putin, care l-a primit pe Kim în două rânduri în Extremul Orient rus, în aprilie 2019 şi în septembrie 2023.

”Sper ca viitoarea întâlnire să aibă loc în Rusia, la Moscova”, a adăugat el.

Înainte de începerea summitului, Vladimir Putin a fost primit cu mare pompă de către Kim Jong Un, care a zâmbit tot, în principala piaţă din Phenian, decorată cu această ocazie cu un panou cu portrete uriaşe ale celor doi lideri, potrivit unei înregistrări video publicate de Kremlin.

Mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv mulţi copii, cu flori şi baloane, i-au salutat pe Vladimir Putin şi Kim Jong Un pe muzica orchestrei militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.