Bărbatul care a fost ucis în tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump sâmbătă, în Butler, Pennsylvania, a fost identificat ca fiind Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, un fost şef al pompierilor, a anunţat duminică guvernatorul Josh Shapiro, care a spus că acesta "a murit ca un erou", relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am pierdut un compatriot din Pennsylvania noaptea trecută, Corey Comperatore", a spus Shapiro

"Corey s-a aruncat asupra familiei sale pentru a o proteja, aseară, la miting. Corey a fost cel mai bun dintre noi. Fie ca amintirea lui să fie o binecuvântare", a menţionat guvernatorul Pennsylvaniei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Tocmai am vorbit cu soţia lui Corey şi cu cele două fiice ale lui. Corey a fost tată de fete. Corey a fost pompier. Corey mergea la biserică în fiecare duminică. Corey îşi iubea comunitatea. Şi mai ales, Corey îşi iubea familia", a adăugat guvernatorul.

"Corey a fost un susţinător fervent al fostului preşedinte şi a fost atât de încântat să fie acolo aseară, cu el, în comunitate", a menţionat Shapiro.

El a precizat că steagurile vor fi arborate în bernă în Pennsylvania pentru a-l onora pe Comperatore.

"Mitingul Trump din Pennsylvania i-a luat viaţa fratelui meu, Corey Comperatore. Ura pentru un singur om a luat viaţa celui pe care l-am iubit cel mai mult. El a fost un erou care şi-a protejat fiicele. Soţia şi fetele lui tocmai au trăit ceva de neconceput şi de neimaginat. Fratele meu mai mic tocmai împlinise 50 de ani şi mai avea atât de multă viaţă de trăit. Ura nu are limite şi dragostea nu are limite. Rugaţi-vă pentru cumnata mea, nepoatele mele, mama mea, sora mea, pentru mine, pentru nepoatele şi nepoţii lui, deoarece acest lucru se simte ca un coşmar teribil, dar ştim că este realitatea noastră dureroasă", a scris pe Facebook sora victimei, Dawn Comperatore Schafer

Şi soţia lui Comperatore, Helen Comperatore, are un mesaj pe Facebook: "Ieri, ceea ce s-a dovedit a fi o zi atât de interesantă pentru soţul meu în special, s-a transformat într-un coşmar pentru familia noastră... Ceea ce au trebuit să vadă fetele mele iubite este de neiertat. Ce a trebuit să fac eu a fost... A murit ca eroul care a fost întotdeauna", a scris văduva.

O pagină GoFundMe înfiinţată pentru familia Comperatore a strâns peste 27.530 de dolari până duminică la prânz.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost rănit sâmbătă seara în timpul mitingului său din Butler, Pennsylvania, în ceea ce FBI-ul spune că a fost o tentativă de asasinat. Atacatorul şi cel puţin un membru al publicului au murit, a declarat Secret Service, iar alţi doi participanţi sunt grav răniţi.

Trump a declarat pe social media că a fost împuşcat şi lovit de un glonţ în "partea superioară a urechii drepte". Secret Service a anunţat că fostul preşedinte este în siguranţă după ce a fost coborât de urgenţă de pe scenă având sânge pe faţă.

FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Autorităţile spun că acesta a tras mai multe focuri de armă de pe acoperişul unei clădiri aflate în imediata apropiere a perimetrului de desfăşurare a mitingului. El a fost ucis de agenţii Secret Service.

Preşedintele Joe Biden a vorbit cu rivalul său Donald Trump după atac. Biden a denunţat violenţele şi a spus că este "recunoscător" că Trump este în siguranţă. Biden, care intenţiona să-şi petreacă weekendul în statul său Delaware, s-a întors la Casa Albă mai devreme decât era planificat pentru a putea continua să primească informaţii de la forţele de ordine.

CITEȘTE ȘI WSJ: Presupusul atacator al lui Trump avea dispozitive explozive în maşină. Arma aparţinea tatălui său
CITEȘTE ȘI Prima reacţie publică a Melaniei Trump, după tentativa de asasinat asupra soţului ei
CITEȘTE ȘI "Lăsaţi-mă să mă încalţ": Ce s-a spus pe scenă în secundele de după ce Trump a fost împuşcat - VIDEO
CITEȘTE ȘI Prima reacţie publică a Melaniei Trump, după tentativa de asasinat asupra soţului ei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.