Senatorul american J.D. Vance, candidat la funcţia de vicepreşedinte al lui Donald Trump, s-a prezentat naţiunii ca fiul unui oraş industrial uitat din Ohio, care va lupta pentru clasa muncitoare dacă va fi ales în noiembrie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relatându-şi călătoria de la o copilărie dificilă la cariera de puşcaş marin, Facultatea de Drept Yale, capitalismul de risc şi, în cele din urmă, Senatul SUA, Vance, 39 de ani, s-a prezentat americanilor folosindu-şi povestea pentru a susţine că le înţelege luptele de zi cu zi.

"Am crescut în Middletown, Ohio, un orăşel în care oamenii îşi spuneau părerea, construiau cu mâinile lor şi îşi iubeau din toată inima Dumnezeul, familia, comunitatea şi ţara", a spus Vance la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee. "Dar a fost, de asemenea, un loc care a fost dat la o parte şi uitat de clasa conducătoare a Americii din Washington".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Politicienii de carieră" precum preşedintele Joe Biden, a spus Vance, au fost responsabili pentru politicile comerciale şi războaiele externe care au afectat comunităţi ca a sa.

"Viziunea preşedintelui Trump este simplă - nu ne vom mulţumi cu Wall Street, ne vom angaja faţă de omul care munceşte", ar fi trebuit să spună el, potrivit unor extrase publicate în avans. "Nu vom importa forţă de muncă străină, vom lupta pentru cetăţenii americani".

Ca un semn al valorii sale potenţiale pentru lista de candidaţi, el a planificat, de asemenea, să se adreseze direct clasei muncitoare şi clasei de mijloc din Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin - trei state care ar putea decide alegerile din 5 noiembrie.

Realegerea lui Trump, esenţială

După o recitare a motivelor pentru care crede că America este specială, JD Vance a spus audienţei că realegerea lui Donald Trump este esenţială pentru păstrarea acestei măreţii.

"Singurul lucru pe care trebuie să îl facem acum, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru aceşti oameni, pentru această naţiune americană pe care o iubim cu toţii, este să îl realegem pe Donald J Trump preşedinte al Statelor Unite", a spus Vance.

"Domnule preşedinte, nu voi lua niciodată de bună încrederea pe care mi-aţi acordat-o şi ce onoare este să contribui la realizarea viziunii extraordinare pe care o aveţi pentru această ţară. Acum, promit fiecărui american, indiferent de partid, că voi da tot ce am pentru a vă servi şi pentru a face din această ţară un loc în care fiecare vis pe care îl aveţi pentru dumneavoastră, familie şi ţară va fi din nou posibil".

Debutul său în prime-time, la mai puţin de doi ani după ce şi-a asumat prima funcţie publică, marchează o ascensiune meteorică şi o transformare de la un critic feroce al lui Trump la unul dintre cei mai loiali apărători ai acestuia.

Autor al bestsellerului "Hillbilly Elegy", el a contribuit la transformarea instinctelor populiste ale lui Trump într-un program politic care ar retrage SUA din rolul său dominant în afacerile globale.

Vance s-a opus ajutorului militar pentru Ucraina şi a apărat încercările lui Trump de a anula pierderea alegerilor din 2020 în faţa lui Biden. La jumătate din vârsta lui Trump, Vance are în faţă zeci de ani pentru a influenţa Partidul Republican.

El a susţinut că guvernul trebuie să facă mai mult pentru a ajuta clasa muncitoare prin restricţionarea importurilor, creşterea salariului minim şi reprimarea generozităţii corporaţiilor. Aceste poziţii, în dezacord cu cea tradiţională pro-business a Partidului Republican, urmăresc totuşi îndeaproape programul lui Trump.

Democraţii au trecut deja la ofensivă împotriva lui Vance, subliniind opiniile sale stricte împotriva avortului şi susţinând că acesta va promova o agendă de extremă dreapta în funcţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.