Uraganul Helene a atins ţărmul în regiunea Big Bend din Florida ca una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit vreodată Statele Unite, oficialii temându-se că va lăsa în urmă morţi şi distrugeri pe scară largă pe măsură ce se deplasează spre interior, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Până în prezent, cel puţin un deces în Florida a fost atribuit uraganului de categoria 4, care a atins ţărmul joi noapte, în jurul orei locale 23:10 ( 06:10, ora României). Este vorba de un şofer a cărui maşină a fost lovită de resturi purtate de vânt.

Chiar înainte de sosirea sa, furtuna a provocat pene de curent în cazul a peste 1 milion de clienţi şi inundaţii grave în mai multe zone.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Oficialii se temeau că vineri vor fi descoperite mai multe decese, uraganul fiind însoţit de rafale de vânt cu viteza de 225 km/h. De asemenea, valurile ar putea ajunge la 6 metri pe uscat, iar ploile vor fi semnificative şi sunt de aşteptat inundaţii masive, în care nivelul apei ar putea depăşi 2,5 metri.

Autorităţile au avertizat că vor trece probabil mai multe ore până când serviciile de salvare se vor putea deplasa pentru a-i ajuta pe cei în nevoie.

Helene este, ca forţă, al 14-lea cel mai puternic uragan care a lovit vreodată Statele Unite de când se ţine evidenţa acestor fenomene şi este al şaptelea cel mai puternic care a lovit Florida, potrivit datelor de la Centrul Naţional pentru Uragane al Statelor Unite.

Autorităţile au îndemnat locuitorii aflaţi în calea furtunii să se adăpostească ţinând cont că sunt condiţii care le pun viaţa în pericol.

După ce ajunge pe coasta Floridei, este de aşteaptat ca Helene să se deplaseze mai lent spre Valea Tennessee, vineri şi sâmbătă, a precizat NHC.

Instalaţiile energetice de pe coasta americană a Golfului şi-au redus operaţiunile şi au evacuat unele unităţi de producţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.