Un atentat s-a soldat cu trei morţi şi 14 răniţi miercuri, în faţa sediului industriilor apărării din Turcia, în apropiere de Ankara, a anunţat ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya, iar presa scrie că atacul era în curs, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un atac terorist a fost comis împotriva instalaţiilor TUSAS (Turkish Aerospace Industries) la Ankara. Din nefericire, avem martiri şi răniţi în acest atac”, anunţă pe X ministrul de Interne Ali Yerlikaya.

Cuvântul ”martir” este folosit în general la anunţarea morţii unor militari.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit postului de televiziune Habertürk - potrivit căruia s-au luat ostatici, fără să dea amănunte -, atacul era în desfăşurare.

Niciun bilanţ precis nu a fost anunţat, iar atacul nu a fost revendicat în acest stadiu.

Ministerul Justiţiei a anunţat deschiderea unei anchete.

”UNUL DINTRE EI S-A DETONAT”

Postul provat de televiziune NTV a evocat un atac sinucigaş.

Potrivit postului, un ”grup de terorişti” a pătruns în faţa intrării instalaţiei TUSAS, iar ”unul dintre ei s-a detonat”.

Presa turcă scrie că au avut loc focuri de armă după explozie, care a avut loc către ora locală 16.00 (şi ora României).

Ziarul Sabah publică pe X o fotografie făcută de camere de supraveghere la intrarea clădirii în care apare un tânăr îmbrăcat în negru, cu un rucsac în spate şi înarmat cu o puşcă de asalt.

”Iată unul dintre teroriştii care au atacat TUSAS”, scrie ziarul.

Imagini de televiziune surprind flăcări importante care se ridică, urmate de un fum alb în faţa intrării instalaţiei, situată la aproximativ 40 de kilometri de capitală.

Ministrul turc al Transporturilor Abdulkadir Uraloglu a ”condamnat atentatul terorist comis împotriva instalaţiilor Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAS) la Ankara”.

”Fie ca lui Allah să-i fie milă de martirii noştri şi ca răniţii noştri să se refacă repede”, adaugă el.

Liderul opoziţiei Özgür Özel, preşedintele CHP, a condamnat la rândul său un ”atac terorist”.

”Condamn terorismul, indiferent de la cine şi de unde provine”, scrie el pe X.

ERDOGAN, LA BRICS

Un salon important al industriilor apărării şi aerospaţiale are loc săptămâna aceasta la Istanbul, în prezenţa CEO-ului Industriilor Apărării, vizitat de către ministrul ucrainean de Externe Andrii Sîbiga.

Sectorul apărării - inclusiv celebrele drone de tip Bayraktar - reprezintă 10,2 miliarde de dolari în 2023, adică 80% dintre veniturole din export ale Turciei.

Preşedintele turc Recep tayyp Erdogan se află miercuri la Kazan, în Rusia, unde are loc un summit BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) la care iau parte numeoşi şefi de stat.

El urma să fie primit miercuri seara de către omoplogul său rus Vladimir Putin

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.