Un soldat american, acuzat de furt şi ameninţări cu moartea adresate iubitei sale, a fost condamnat la aproape 4 ani de închisoare în Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit Reuters, soldatul a fost găsit vinovat de un tribunal rus de furtul a 113 dolari de la prietena sa şi de ameninţări cu moartea.

Sentinţa pune capăt unei poveşti de dragoste furtunoase care a adus împreună - şi apoi a despărţit - un sergent militar american căsătorit şi o rusoaică, după o poveste de dragoste internaţională care s-a întins din Coreea de Sud până în Rusia.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Gordon Black, un sergent de stat major american în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut la 2 mai în oraşul Vladivostok, în extremul est al Rusiei, după o ceartă cu iubita sa, Alexandra Vashchuk, pe care o cunoscuse în Coreea de Sud.

Judecătoarea Yelena Stepankova de la Tribunalul districtual Pervomaisky din Vladivostok l-a găsit pe Black vinovat de furtul a 10.000 de ruble (113 dolari) din poşeta acesteia şi de ameninţarea cu moartea.

Black, care stătea într-o cuşcă de sticlă în sala de judecată, a fost condamnat la trei ani şi nouă luni într-o colonie penală din Rusia şi i s-a ordonat să returneze cele 10.000 de ruble.

El a pledat nevinovat de ameninţarea cu moartea, dar a recunoscut că este parţial vinovat de faptul că a luat banii, deşi din necesitate. Avocatul său va face apel la verdict.

Procurorii ceruseră o pedeapsă cu închisoarea de patru ani şi opt luni, în timp ce apărarea a solicitat ca Black să fie achitat de toate acuzaţiile.

Vashchuk nu a venit miercuri la tribunal.

În aprilie, Black a părăsit Armata a VIII-a la Camp Humphreys din Republica Coreea de Sud, cu o schimbare permanentă de staţie, pentru a se întoarce la Fort Cavazos, în Texas, dar în schimb a zburat în China şi apoi în Rusia pentru a se întâlni cu Vashchuk.

Pentagonul a declarat că acesta a încălcat regulile armatei călătorind în Rusia şi China fără autorizaţie.

Black are soţie şi un copil în Texas. Soţia sa, Megan, a declarat luna trecută pentru Reuters că el şi Vashchuk au avut o relaţie tumultoasă.

Mama lui Black, Melody Jones, a declarat pentru Reuters că acesta şi-a urmat iubita în Rusia, deşi "se certau ca pisica şi câinele".

Rusia reţine cel puţin o duzină de cetăţeni americani în închisoare, inclusiv pe reporterul Evan Gershkovich de la Wall Street Journal, care va fi judecat cu uşile închise sub acuzaţia de spionaj săptămâna viitoare. Gershkovich a negat acuzaţiile de colectare de secrete pentru CIA din SUA.

Departamentul de Stat al SUA sfătuieşte împotriva oricărei călătorii în Rusia, pe care o clasifică drept pericol maxim alături de ţări precum Afganistan, Siria, Iran şi Sudan.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Soldatul american Gordon Black, care a fost reţinut în oraşul rusesc Vladivostok sub suspiciunea de furt şi ameninţări cu moartea adresate iubitei sale, a fost condamnat la trei ani şi nouă luni într-o colonie penală din Rusia, au anunţat miercuri agenţiile ruseşti.

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA a relatat că avocatul apărării sale a declarat că vor face apel la sentinţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.