Prinţesa norvegiană Märtha Louise s-a căsătorit sâmbătă, a doua sa căsătorie, cu un ”şaman” autoproclamat, americanul Durek Verrett, o uniune plină de culoare, care face valuri în regat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fiica mai mare a cuplului regal al Norvegiei, în vârstă de 52 de ani, dă asigurări că dispune de o formă de clarviziune şi poate comunica cu îngerii, un dar pe care l-a monetizat în cursuri şi cărţi.

El, în vârstă de 49 de ani, se vrea un ”şaman de a şasea generaţie” care vinde la valoarea lor în aur medalioane pretins salvatoare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Sunt foarte spirituală. Este atât de bine să fii cu cineva care susţine asta”, mărturisea prinţesa pe Instagram în iunie 2022, la câteva zile după anunţarea logodnei.

Märtha Louise şi Durek Verrett şi-au spus ”da” sâmbătă după-amiaza în încântătorul cadru al unui hotel din Geiranger, un sat turistic cuibărit pe fundul unui fiord, pe coasta de vest.

Ceremonia a avut loc într-un cort alb uriaş, în care invitaţii şi căsătoriţii au intrat după nişte perdele albe mari, după ce căsătoriţii au vândut exclusivitatea drepturilor foro şi video la această ceremonie.

Märtha Louise a sosit purtând o rochie albă, în manieră tradiţională, şi o diademă pe care i-a oferit-o bunicul său, regele Olav, când a împlinit vârsta de 18 ani, potrivit unor fotografii publicate de presa norvegiană, care a reuşit să imortalizeze mai multe momente.

Durek purta un costum negru şi un brâu aurit.

Cei doi s-au căsătorit la ora locală 14.30 (15.30, ora României), după liturghia Bisericii Luterane din Norvegia, potrivit cotidianului VG, într-o ceremonie care a început cu o oră întârziere.

În afară de regele Harald şi prinţul moştenitor Haakon, care purtau costume închise la culoare, membrii familiei regale purtau costumul tradiţional norvegian - bunad -, din broderii şi stofe de lână.

După cocteil, cei aproximativ 350 de invitaţi, inclusiv prinţesa moştenitoare a Victoria a Suediei şi soţul său, prinţul Daniel, sunt invitaţi la un dineu de gală.

Festivităţile au început joi, cu o serată de primire.

Convivii au avut vineri privilegiul unei excursii cu vaporul în fiord şi au fost invitaţi apoi la o serată de salsa.

FARAON?

Căsătorie? Mai degrabă o recăsătorie, potrivit lui Durek Verrett. Ghidul spiritual spune că a fost faraon şi că a avut-o pe Märtha Louise ca soţie într-o viaţă anterioară.

Această excentricitate irită în acest regat scandinav înţelept, la fel ca propensiunea cuplului de a câştiga bani prin maltratarea ştiinţei şi deturnarea în scopuri comerciale a apartenenţei la familia regală.

Pentru a pune capăt confuziei rolurilor, Märtha Louise a fost nevoită să renunţe la toate funcţiile oficiale în 2022.

Însă ea a fost prinsă în culpă, în mai multe rânduri, de atunci, inclusiv cu ocazia mariajului, punând în vânzare o sticlă de gin care trimite în mod explicit la rangul său de prinţesă.

”Având în vedere că acordul nu este respectat, a venit timpul să i se retragă lui Märtha Louise titlul de prinţesă, înainte ca regele Harald să nu-şi vadă opera de o viaţă şi mai boţită”, pleda istoricul Trond Norén Isaksen, un specialist în regalitate, într-un editoriual, la începutul lui iulie.

Cuplul a iritat şi presa norvegiană, acordând o exclusivitate revistei specializată în capete încoronate Hello! şi Netflix la forografiile şi filmările nunţii.

PROCES DE ŞARLATANISM

Mama a trei fete născute dintr-o căsătorie anterioară cu scriitorul norvegian Ari Behn, de care a divorţat în 2016, Märtha Louise este a patra în ordinea succesiunii la tron.

Fratele său, cu doi ani mai mic, prinţul Haakon, va fi chemat într-o bună zi să-i succeadă regelui Harald, în contextul în care regula primogeniturii, fără distincţie de sex, nu era încă în vigoare în Norvegia la vremea naşterii lor.

Derapajele cuplului contribuie la erodarea popularităţii familiei regale, care rămâne însă la un nivel ridicat. De la 81% în 2017, susţinerea monarhiei a scăzut la 68% în Norvegia, potrivit unui sondaj recent al televiziunii publice NRK.

”Şamanul Durek” este cel care se află mai ales în centrul criticilor, din cauza unui proces de şarlatinism.

Într-una dintre lucrările sale, el sugerează că cancerul este o alegere şi preconizează exerciţii în vederea ştergerii ”amprentei” vaginale a femeilor care au avut multipli parteneri sexuali.

El a pretins că medalionul său ”Spirit Optimizer”, vândut cu 22 de dolari, l-a ajutat să se vindece de covid-19.

El spune că înţelege că lările sale de poziţie pot surprinde, însă afroamericanul se consideră o victimă a rasismului.

”Oameni albi ne scriu toată această ură şi aceste ameninţări cu moartea (...) pentru că nu vor un bărbat negru în familia regală”, a declarat el.

Nevoit la vremea sa să lupte pentru a-şi impune aleasa inimii, Sonja, o plebee, bătrânul rege Harald, în vârstă de 87 de ani, dă dovadă de clemenţă şi evocă o simplă ”coliziune culturală”.

Ce spune despre viitorul său ginere? ”E un băiat bun şi foarte amuzant”, a declarat el la un moment dat. ”Nu suntem de acord în toate, dar putem trăi cu diferenţele pe care le avem”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.