Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a anunţat marţi declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui SUA Donald Trump, primul pas fiind începerea unei anchete vizând o convorbire telefonică a acestuia cu preşedintele Ucrainei, care a avut loc în vara acestui an. Donald Trump a reacţionat pe Twitter numind acţiunea împotriva sa o vânătoare de vrăjitoare şi reclamând că democraţii nici măcar nu au aşteptat să vadă transcrierea convorbirii. Secretarul de presă al Casei Albe Stephanie Grishams i-a criticat pe democraţi, afirmând că ”au distrus orice şansă de progres legislativ pentru oamenii acestei ţări continuând să-şi concentreze toată energia pe atacuri politice partizane”. ”Atacurile lor asupra preşedintelui şi a agendei sale nu sunt doar partizane şi patetice, ci şi o abandonare a datoriei lor constituţionale”, a spus Grishams.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump este acuzat că, într-o comvorbire telefonică, a făcut uz de  funcţie pentru a face presiuni asupra preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi a-l determina să declanşeze o anchetă de corupţie care să îl prejudicieze pe Joe Biden, posibil rival al său la prezidenţialele din 2020. Preşedintele a recunoscut duminică faptul că în timpul convorbirii cu Zelenski, de pe 25 iulie, a discutat despre Biden şi fiul acestuia, care a lucrat la o companie care făcea foraje pentru gaze în Ucraina. Trump a negat însă că a încercat să îl convingă să lanseze o investigaţie de corupţie împotriva celor doi, în schimbul deblocării ajutorului militar pentru Ucraina.

Nancy Pelosi a anunţat marţi începerea unei anchete, afirmând că în cazul acţiunilor lui Trump pare să fie vorba despre subminarea securităţii naţionale şi despre încălcarea Constituţiei, conform Reuters,

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

“Preşedintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege”, a spus Nancy Pelosi.

 Trump a anunţat marţi că a autorizat publicarea transcrierii convorbirii telefonice pe care a avut-o în această vară cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

El a comentat apoi anunţul lui Pelosi într-o serie de postări pe Twiiter, acuzând că a fost făcut într-o zi foarte importantă la Naţiunile Unite, unde a fost un succes, pe care democraţii şi-au propus să-l distrugă şi că este vorba despre o vânătoare de vrăjitoare.

 

”Nici măcar nu au văzut transcrierea convorbirii. O veritabilă vânătoare de vrăjitoare”, a mai afirmat preşedintele SUA.

Doar trei preşedinţi americani au fost vizaţi de proceduri de destituire. Doi au fost suspendaţi - Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1998 - dar în cele din urmă au reuşit să-şi ducă  la capăt mandatul. Un al treilea, Richard M. Nixon, şi-a dat demisia în 1974 pentru a evita să fie pus sub acuzare în scandalul Watergate..

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.