Cel puţin şapte persoane au fost ucise - inclusiv trei copii -, iar alte 40 au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri în atacuri ruse cu dronă şi rachetă la Liov, un oraş mare situat în vestul Ucrainei, anunţă guvernatorul regional Maksîm Kozîţkii, relatează AFP şi Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Explozii au început să răsune miercuri, la ora locală 6.00 (şi ora României), iar tiruri de artilerie au incendiat imobile rezidenţiale în apropierea Gării Centrale, scrie Euronews.

Un bilanţ anterior anunţa doi morţi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cinci dintre răniţi sunt copii, iar mai multe imobile rezidenţiale au fost atinse în aceste atacuri, a anunţat anterior pe Telegram guvernatorul.

Persoanele ucise sunt o infirmieră în vârstă de 50 de ani şi un bărbat care nu a fost identificat imediat, a anunţat primarul oraşului, Andrii Sodovî.

Cincisprezece persoane au fost transferate în spitale locale după atac, potrivit primarului.

O rachetă a căzut în sectorul gării principale, unde mai multe clădiri au luat foc.

Cel puţin două şcoli urmează să rămână închise până la 4 septembrie, a anunţat Sadovî.

Echipe de intervenţie au fost trimise la faţa locului.

O alertă aeriană a fost declanşată la Kiev şi în regiunea capitalei, din cauza unor atacuri ruse cu dronă.

Liov, un oraş situat la peste 1.000 ee kilometri de front, a fost relativ cruţat de război.

Infrastructuri energetice din regiune au fost însă avariate în mai multe rânduri, iar oraşul a fost în mai multe rânduri ţinta unor atacuri sângeroase cu dronă şi rachetă.

Atacuri ruse cu rachetă s-au soldat cu cel puţin cinci răniţi, în nopatea de marţi spre miercuri, la Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghii Lîsak.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei, un hotel a fost avariat şi geamuri ale mai multor clădiri au fost sparte.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

”Toţi partenerii noştri care ajută Ucraina să se doteze cu o apărare aeriană sunt adevăraţi apărători ai vieţii. Iar toţi cei care îi conving să dea Ucrainei o marjă de manevră mai mare pentru a răspunde terorii depun eforturi să împiedice atacuri teroriste ruse asupra oraşelor ucrainene. Trebuie să punem capăt terorii”, a declarat el.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat aceste atacuri, însă a anunţat că patru drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunilor ruse Belgorod, Kursk şi la Marea Neagră.

Marţi, un atac rus cu rachetă la Poltava, în centrul Ucrainei, s-a soldat cu cel puţin 51 de morţi şi 271 de răniţi - unul dintre cele mai sângeroase atacuri de la începutul conflictului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.