Cel puţin 29 de persoane au fost rănite de un camion care a lovit duminică o staţie de autobuz în apropierea unei baze militare la Ramat Hasharon, în centrul Israelului, anunţă salvatorii şi poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O anchetă este în curs pentru a stabili dacă este vorba despre un ”atac terorist”, anunţă poliţia, după ce a precizat că şoferul camionului a fost ”neutralizat”.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată în război de peste un an cu Israelul în Fâşia Gaza, a salutat, într-un comunicat, o ”operaţiune eroică” desfăşurată ”în apropierea cartierului general al Mossad”, serviciile israeliene de informaţii externe.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Este ”un răspuns natural la crimele ocupaţiei (israeliene) împotriva poporului nostru palestinian în (Fâşia) Gaza, Cisiordania şi la Ierusalim”, anunţă Hamas.

Potrivit poliţiei, ”un autobuz lăsa pasageri într-o staţie, când un camion a lovit autorbuzul şi pasagerii”.

”Civili de la faţa locului au tras în şofer şi l-au neutralizat”, a precizat ea.

Duminică după-amiaza, bilanţul era de 29 de răniţi - şase grav -, a anunţat într-un comunicat Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii.

”La sosirea la locul incidentului, am văzut un camion care a lovit zeci de persoane ieşite din autobuz şi care aşteptau în staţie”, a declarat un medic, Elior Yosef, citat în acest comunicat.

”Opt răniţie erau prinşi sub camion, iar alţii lungiţi sau în picioare în jurul camionului”.

ATAC CU CUŢITUL

Potrivit unor imagini AFP, numeroase ambulanţe se aflau la faţa locului, în jurul camionului cu platformă, a cărui cabină era avariată, dar şi efective de poliţie şi cel puţin un elicopter care asigura o supraveghere aeriană.

În Cisiordania ocupată, un palestinian a fost ucis în timp ce încerca să atace militari cu un cuţit, la Hizma, la nord de Ierusalim, potrivit armatei israeliene.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost comunicată, ”a accelrat cu maşina către militari care desfăşurau o operaţiune antiteroristă în regiunea Hizma", a anunţat într-un comunicat armata israeliană.

Apoi el a ”ieşit din maşina sa cu un cuţit şi a încercat să înjunghie” militari, care l-au ”eliminat”, anunţă ea.

Violenţele au crescut în Israel şi Cisiordania de la începutul Războiului din Fâşia gaza, declanşat de un atac fără precedent al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie 2023.

În israel, cel puţin 30 de persoane, inclusiv militari, au fost ucise în atacuri comise de către palestinieni, potrivit unor date oficiale israeliene compilate de AFP.

În Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel din 1967, cel puţin 744 de palestinieni au fost ucişi prin împuşcare de către militari sau colonişti israelieni, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, iar cel puţin 24 de israelieni au fost ucişi în acest teritoriu în atacuri sau atentate palestiniene sau în operaţiuni militare israeliene, potrivit unor date oficiale israeliene.

Israelul organizează duminică ceremonii de marcare a un an de la atacul de la 7 octombrie 2023, potrivit calendarului ebraic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.