Comisia Europeană a comunicat vineri că este încrezătoare că noul guvern anti-sistem al Italiei va coopera „într-un mod constructiv” cu partenerii săi din UE, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coaliţia de guvernare a Italiei va fi învestită vineri, calmând astfel pieţele financiare care au fost afectate de posibilitatea organizării unor alegeri anticipate, care s-ar fi putut transforma într-un referendum pentru rămânerea în zona euro.

„Avem încredere totală în capacitatea şi dorinţa noului guvern de a coopera constructiv cu partenerii săi europeni şi cu instituţiile UE pentru a menţine rolul central al Italiei în proiectul european comun”, a declarat o purtătoare de cuvânt a UE.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ea a numit „înşelătoare” afirmaţiile conform cărora preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a arătat o lipsă de respect faţă de italieni la o conferinţă de presă de marţi.

Noul prim-ministru adjunct al Italiei, naţionalistul Matteo Salvini, l-a numit pe Juncker „rasist” după ce el a declarat că italienii trebuie să muncească mai mult şi să fie mai puţin corupţi.

„Italienii trebuie să aibă grijă de regiunile sărace ale Italiei. Acest lucru înseamnă mai multă muncă, mai puţină corupţie, seriozitate”, a declarat Juncker.

„Îi vom ajuta, aşa cum am făcut mereu. Dar nu vă jucaţi punând responsabilitatea pe umerii Uniunii Europene. O ţară este o ţară, o naţiune este o naţiune. Naţiunile pe primul loc, apoi Europa”, a adăugat el.

Purtătoarea de cuvânt a declarat vineri: „Preşedintele Juncker doreşte să colaboreze cu noul guvern italian în numeroasele provocări comune pe care Europa şi Italia le înfruntă, de la piaţa de schimb la migraţie şi altele”.

Ea a adăugat că Juncker se va întâlni cu noul prim-ministru italian Giuseppe Conte săptămâna viitoare la întâlnirea G7 din Canada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.