Comisia Europeană a declarat „încheiată” criza migraţiei, înăsprindu-şi atacurile asupra „ştirilor false” şi a „dezinformării” în această privinţă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a declarat: „Europa nu mai are parte de criza migraţiei din 2015, dar probleme structurale rămân”.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În 2018, 116.647 de persoane au trecut Marea Mediterană conform UNHCR, agenţia privind migraţia a ONU, fiind astfel vorba de o reducere de 89% faţă de 2015.
 
Deşi acest lucru nu este ceva nou, ultimul raport al Comisiei de miercuri sugerează o abordare mai dură în comunicare, UE atacând aşa-zisele „mituri” şi „neadevăruri”.
 
Limbajul dur folosit de UE vine după ce guvernul Ungariei  a lansat săptămâna trecută o campanie sub sloganul ”Şi voi aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul”. 
 
Campania a implicat afişe care sunt ilustrate cu feţele lui Jean-Claude Juncker, preşedintele CE şi membru PPE, şi miliardarului american de origine ungară Georges Soros, ţapul ispăşitor al lui Orban şi naţionaliştilor.
 
Cei doi sunt acuzaţi că vor să oblige statele membre UE să accepte refugiaţi şi să încerce să slăbească punctele de trecere ale frontierelor naţionale.
 
Drept urmare, Uniunea Europeană doreşte să combată această campanie şi a publicat răspunsuri pentru 15 „mituri” privind migraţia. 
 
Europa „nu se mai află în criză” privind migraţia, susţine UE, care a combătut şi stereotipurile conform cărora imigranţii aduc cu ei boli sau dăunează economiei.
 
Bruxellesul a recunoscut că există „probleme cheie în Grecia” care rămân nerezolvat, 4.000 de persoane fiind prezente în tabăra de refugiaţi supraaglomerată de pe insula Samos. În privat, oficialii UE ar fi nemulţumiţi de felul în care Grecia a gestionat fondurile UE.
 
Comisia a contracarat şi criticile UE de a convinge migranţii să nu părăsească ţările africane. UE a creat un fond de 3,9 miliarde de euro pentru a ajuta la dezvoltarea economică în 27 de ţări africane. Respingând acuzele că aceste fonduri ajung la regimuri autoritare, UE a informat că 90% din aceşti bani ajung la ONG-uri sau agenţii ONU.
 
Mai mulţi activişti au acuzat UE că ignoră suferinţa migranţilor din centrele de detenţie. Conform politicilor UE, migranţii salvaţi de pe bărcile europene nu pot fi trimişi înapoi în Libia. UE oferă pregătire gărzii de coastă din Libia, care interceptează şi trimite înapoi migranţii, o practică descrisă ca fiind „inumană” de Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.
 
De asemenea, Comisia a informat că lucrează intens „pentru a evacua migranţii din Libia” şi că oprirea reţinerilor arbitrare este o prioritate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.