Coreea de Sud intenţionează să delege un trimis special în Coreea de Nord pentru a încuraja discuţiile directe între Washington şi Phenian în vederea încheierii programului nuclear al regimului lui Kim Jong-un, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Moon i-a comunicat planurile sale lui Trump joi, în timpul unei convorbiri telefonice de 30 de minute, conform unui comunicat al administraţiei prezidenţiale sud-coreene. Iniţiativa vine după ce Nordul a trimis oficiali de rang înalt, inclusiv sora lui Kim, în timpul Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud.

“Cei doi lideri au căzut de acord că trebuie continuat momentul bun în dialogul dintre Sud şi Nord pentru a se ajunge la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

“Preşedintele Moon i-a spus preşedintelui Trump că va trimite în curând un trimis special în Coreea de Nord … şi a confirmat discuţii avute cu delegaţi nord-coreeni de rang înalt”, a transmis administraţia lui Moon.

“Preşedintele doreşte să colaboreze în continuare cu Coreea de Sud. Este un aliat puternic”, a spus Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-o conferinţă de presă.

“Nu există diferenţe de opinie între noi. Vom continua să avem astfel de convorbiri. Ţelul final este dezarmarea nucleară a peninsulei. Pe acest lucru ne-am concentrat şi suntem entuziasmaţi cu privire la fiecare pas înainte în acest proces”, a spus ea.

Casa Albă a confirmat că a avut loc convorbirea telefonică dar nu a menţionat delegaţia specială.

“Cei doi lideri s-au angajat să se coordoneze îndeaproape”, a spus Casa Albă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.