Un procuror italian a cerut, sâmbătă, unui judecător să îl condamne pe liderul partidului de dreapta Lega, Matteo Salvini, la şase ani de închisoare pentru decizia sa din 2019 de a împiedica peste 100 de migranţi să debarce în ţară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Actualul vicepremier şi ministru al transporturilor în guvernul Giorgia Meloni, atunci ministru de interne, a fost acuzat de răpire şi aşteaptă sentinţa în urma deciziei sale care i-a lăsat pe migranţi blocaţi pe mare.

Procurorii au dispus atunci sechestrarea navei lor şi evacuarea persoanelor aflate la bord.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Sâmbătă, procurorul a cerut încarcerarea lui Salvini în cadrul unei audieri la Palermo. Decizia finală aparţine unui judecător superior la sfârşitul unui proces judiciar în trei etape.

O condamnare definitivă i-ar putea interzice lui Salvini să deţină funcţii guvernamentale.

"Aş face-o din nou: apărarea frontierelor de migranţii ilegali nu este o crimă", a precizat Salvini sâmbătă, într-o postare pe X.

În timpul celor 14 luni în care a fost ministru de interne, Salvini a împiedicat mai multe ambarcaţiuni să acosteze în Italia, în încercarea de a opri fluxul de migranţi. El a acuzat în mod regulat organizaţiile caritabile de salvare a migranţilor că încurajează efectiv traficul ilegal de persoane.

„Este de necrezut că un ministru al Republicii Italiene riscă şase ani de închisoare pentru că şi-a făcut datoria de a apăra frontierele naţiunii, aşa cum prevede mandatul primit de la cetăţeni”, a reacţionat Meloni într-o postare pe X. „Transformarea datoriei de a proteja frontierele Italiei de imigraţia ilegală într-o infracţiune este un precedent foarte grav. Solidaritatea mea totală", a adăugat ea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.