Comemorarea insurecţiei antisovietice din 1956 s-ar fi putut transforma într-o dramă, potrivit presei ungare, care scrie că, în urmă cu două aproximativ două săptămâni, spionajul american a ”avertizat serviciile ungare cu privire la o potenţială acţiune armată împotriva anumitor personalităţi” în capitala ungară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Telex, Centrul guvernamental de informaţii (KTK) a confirmat alerta.

”Şase tineri, bărbaţi şi femei, au fost arestaţi” în weekend, ”în arondismentul al XVI-lea al Budapestei” şi au fost plasaţi apoi în ”arest preventiv”, scrie Infostart.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În timpul unui raid al Centrului de luptă împotriva terortismului (TEK) în această zonă rezidenţială din estul oraşului, agenţii TEK ”nu au găsit nicio armă de mână, ci doar arme cu aer comprimat inoperante”, scrie site-ul.

Suspecţii au ”discutat pe un forum online despre un atac planificat în mod iminent împotriva unor personalităţi protejate”, scrie Blikk.

Operaţiuni de supraveghere au arătat că tinerii ”prevedeau să cunpere şi să folosească arme”, scrie tabloidul.

Marţi, Parchetul Budapestei preconiza detenţia unuia dintre ei cu privire la ”organizarea unei crime împotriva ordinii constituţionale”, o ibfracţiune care poate fi pedepsită cu cinci până la zece ani de închihsoare.

PRECEDENTELE FICO ÎN SLOVACIA ŞI TRUMP ÎN SUA

Serviciile de informaţii şi antiteroriste ungare ”acordă o atenţie verificării acestui gen de informaţii şi aplicării măsurilor necesare”, deoarece ”mai mulţi policieni importanţi au fost vizaţi de atacuri armate în ultimele luni”, de exemplu Donald Trump sau premierul slovac Robert Fico, scrie Magyar Nemzet.

Origo scrie că la 15 mai şeful Guvernului slovac a fost atacat la Handlova, în centrul Slovaciei, ”după o reuniune delocalizată a Guvernului”.

Atacatorul, Juraj Cintula, ”a tras cinci gloanţe de aproape asupra premierului”, a cărui politică o contestă.

Index scrie că Statle Unite au ”avertizat Rusia cu privire la un atac terorist împotriva unui centru comercial”, dar Moscova ”a ignorat” această alertă, pe care a respins-o drept o ”dezinformare”.

La 22 marrie 2024, un atentat terorist a avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte la Krasnogorsk, în apropiere de Moscova, soldat cu 145 de morţi.

Atacul a fost revendicat de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.