Un pasager al unui autobuz a fost ucis la Los Angeles după ce un bărbat înarmat a urcat la bord, a luat ostatici şi a provocat o urmărire spectaculoasă cu poliţia, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Suspectul a urcat la bordul autobuzului miercuri, la ora locală 1.00 (11.00, ora României), iar urmărirea a durat aproape o oră, a anunţat pe X Poliţia din Los Angeles.

Doi pasageri şi şoferul se aflau la bord.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În timpul urmăririi, şoferul a condus sub ameninţarea armei, urmărit de o mulţime de maşini de poliţie.

Şoferul ”a dat dovadă de un incredibil sânge rece declanşând o alertă silenţioasă pentru a alerta forţele de ordine”, a anunţat într-o conferinţă de presă o consilieră municipală din Los Angeles, Janice Hahn.

Grape au fost desfăşurate pentru a sparge pneurile autobuzului, care s-a oprt după mai mulţi kilometri la o intersecţie în centrul oraşului.

O intervenţie a SWAT, o unitate de elită americană, a fost cerută deoarece suspectul ”se afla în autobuz cu ostaticii”, a anunţat Poliţia din Los Angeles.

 

Agenţii au încercuit autobuzul şi au urcat la bord, folosind grenade asurzitoare şi muniţie neletală, au anunţat autorităţile.

Suspectul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost plasat în arest preventiv.

Unul dintre pasageri a fost rănit de gloanţe în timpul salvării.

El a murit după ce a fost condus la spital.

Celălalt pasager şi şoferul au fost preluaţi de către primii salvatori şi sunt ”teferi”, potrivit poliţiei.

Această dramă intervine după o serie de agresiuni violente în transportul public din Los Angeles în ultimele luni.

În martie, un bărbat înarmat a deturnat un autobuz, a trecut la volan şi a provocat o coliziune cu mai multe vehicule după care şi-a încheiat cursa într-un hotel.

În aprilie, o femeie a fost ucisă prin înjunghiere într-o staţie de metrou din oraş.

Los Angelesul urmează să găzduoască Jocurile Olimpice (JO) în 2028, iar primarul său democrat Karen Bass a promis să mizeze totul pe transportul public, pentru ca vizitatori din întreaga lume să poată să facă ”Jocurile fără maşină”.

În mai, aleasa democrată a ordonat o suplimentare a numărului agenţilor de securitate în sistenul transporturilor din megalopolis.

”Ceea ce s-a întâmplat în această (miercuri) dimineaţa este complet inacceptabil şi nu are ce căuta în Los Angeles”, a reacţionat Bass într-un comunicat.

Edila a dat asigurări că vrea să ”coopereze de urgenţă” cu conducerea transporturilor publice ”în vederea îmbunătăţirii strategiilor de securitate pe care le-am implementat la începutul acestui an”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.